Eden Hazard.Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Jalgpall
20. mai 2019, 12:50

5 VUTIÄSSA | Messi saab abi, Neymar langeb teiseks viiuliks ja Madridi Real soetab staari

Euroopa suurte jalgpalliliigade hooajad on lõppenud või teevad seda õige pea. Kevade lõpp ja suvi on vutisõpradele alati magus aeg, kuna erinevaid kuulujutte, kes kuhu siirdub, ringleb rohkem kui rubla eest. Õhtuleht võttis spekulatsioonid luubi alla ning vaatab, kui tõenäoliselt realiseeruvad viis väidetavat megatehingut.

Messile tuleb Madridist abi

Madridi Atletico edurivimees Antoine Griezmann teatas eelmisel nädalal, et lahkub klubist. Seepeale hakati kindlas kõneviisis rääkima, et mullu maailmameistriks kroonitud prantslane liitub Barcelonaga.

Kindlal kõneviisil on mitu põhjust. Griezmanni ja Kataloonia hiidu on seostatud juba aastaid ning näiteks mullu oli ründajal võimalus Barcelonaga liituda, kuid ta ei soovinud seda teha.

Antoine Griezmann. Foto: JOSE JORDAN

Lisaks on mitmed vutiasjatundjad rääkinud, et Barcelonas palliva kesktormaja Luis Suarezi aeg on läbi. 28aastane Griezmann oleks hea asendus, küll läheb ta maksma ligikaudu 120 miljonit eurot.

Õhtulehe hinnang: Griezmanni siirdumine Barcelonasse saab teoks!  

Ajaxi duo jääb kokku, nad vahetavad lihtsalt klubi

Meistrite liigas dramaatilisel kombel finaali ukse taha jäänud Amsterdami Ajaxit ootab ees tühjendusmüük. Pole midagi teha, Euroopa tipud ja teised rahakad klubid tiirlevad nende staaride ümber kui näljased haid, kelle kõhu korinat on kuulda seitsme maa ja mere taha.

Poolkaitsja Frenkie de Jongi saatus sai selgeks juba jaanuaris, kui Barcelona teatas, et hollandlane liitub nendega sel suvel. Valitsev Hispaania liigatšempion maksis de Jongi eest väidetavalt 75 miljonit eurot.

Barcelonat on palju seostatud ka Ajaxi 19aastase keskkaitsja Matthijs de Ligtiga. Noorusest hoolimata hiilgab klubi kapten füüsilise võimekuse ja mängutarkusega ning poleks teps mitte ime, kui temast saaks maailma kulukaim keskkaitsja. Praegu hoiab seda rekordit 84,5 miljoni euroga enda käes Southamptonist Liverpooli siirdunud Virgil van Dijk.

Matthijs de Ligt. Foto: MATTHEW CHILDS

Samas on de Ligti paari pandud ka Manchester Unitediga. Viimaste huvile tõmbas väidetavalt kriipsu peale kartus, et pallur läheb sama paksuks kui ta isa, mistõttu kannataks mängija võimsus ja kiirus. 

Õhtulehe hinnang: Ajaxi kapten siirdub Barcelonasse. Näib ilmselge, et Kataloonia hiid üritab oma koosseisu noorendada ning on nõus selle eest rahapakke välja laduma.

Tõsi, hiljuti on üles kerkinud ka Liverpooli huvi de Ligti vastu, kuid arvatavasti ei takista see nooruki üleminekut Hispaaniasse.

PSG peab keskenduma Mbappele, mitte Neymarile

Supertalent Kylian Mbappe tegi tänavu suurepärase liigahooaja. 28 kohtumises lõi ta tervelt 32 tabamust ning võitis kindlalt Prantsusmaa meistrisarja parima väravaküti tiitili.

20aastane välejälg märkis hiljuti, et on valmis kandma suuremat rolli. "Loodan, et saan seda teha Pariisi Saint-Germainis. Või mujal," jättis Mbappe otsad lahti. Võib mürki võtta, et PSG ei taha Mbappel kuhugi minna lasta.

Maailmameistri sõnavõtt näitab, et ta tahab meeskonnas mängida esimest viiulit. Ta ei taha olla Neymari varjus, kuid usutavasti ei taha brasiillane olla Mbappe varjus.

Seega ongi PSG-l mõtlemiskoht. Kas edutada liidriks noormees, kes tõusis ereda komeedina vutitaevasse ning on säramist jätkanud? Või panustada endiselt Neymarile, kes on kahtlemata küll vägev mängumees, aga on osa oma särast kaotanud.

Kylian Mbappe. Foto: FRANCK FIFE

Õhtulehe hinnang: Mbappe väärib suuremat rolli. Prantslase sõnavõtt meediale on paljutähenduslik, kuna see paneb PSG surve alla. Neil tuleb otsustada, muidu tahab ründaja lahkuda.

Kes teab, ehk suudab PSG Neymari piisavalt moosida, et brasiillane oleks nõus teist viiulit mängima. See oleks klubi poolt tark samm. Kui Neymar tahab aga jätkuvalt liider olla, on mõistlik otsus ta maha müüa. Mbappet on vaja klubis hoida ja PSG saab sellega hakkama.

Tere, mu lapsepõlve iidol!

Londoni Chelsea ründava suunitlusega pallur Eden Hazard teatas eelmise aasta lõpus, et ta on teinud otsuse, kas ta jääb Chelseasse või lahkub klubist. Tõsi, belglane ei avaldanud otsuse sisu.

Hazardit on pikalt pandud paari Madridi Realiga, kes on väidetavalt nõus 28aastase mehe eest välja käima umbes 130 miljonit eurot. Summa on tohutu, samas on Hazard seda väärt.

Rahvusvahelisest jalgpallimeediast on läbi käinud, et Hazard tahab klubi vahetada, kuna tema sihiks on võita Meistrite liiga. Ta ei jahi raha, kuna mugav "pensionipõlv" on juba kindlustatud. Chelsea on Hazardile pakkunud ka uut lepingut, tänu millele teeniks ta nädalas ligikaudu 400 000 eurot. 

Õhtulehe hinnang: Hazard läheb Reali. Belglane oli Chelsea kehva hooaja eredaim täht, kuid tundub, et Londoni sinine võistkond ei suuda Euroopa tippkonkurentsis lähiaastatel läbi lüüa. Ka kodukamaral on tohutult raske Liverpooli ja Manchester Cityga rinda pista.

Eden Hazard. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Hazard tahab aga võita kõige tähtsamaid tiitleid. Reali siirdumine suurendaks selle tõenäosust hoobilt, lisaks on ju Madridi tiimi peatreener Zinedine Zidane Hazardi suur iidol. 28aastasena on aeg belglase jaoks küps, et Chelsea jätta.

Kui Bale tahab mängida, peab ta lahkuma

Gareth Bale'i karjäär Madridi Realis on kulgenud üles-alla. Ühest küljest on ta kolmekordne Meistrite liiga võitja, teisest küljest tulistatakse teda pidevalt kriitikapadrunitega ning fännid pole waleslast omaks võtnud. Ja kui Hispaania meediat uskuda, on ta ka Reali riietusruumis paras võõrkeha.

Reali pukki naasnud Zidane on mõista andnud, et tema Bale'i enda meeskonnas ei näe. Seega on ääreründaja lahkumine eriti teravalt päevakorral, kuna usutavasti tahab 29aastane britt ikka mängida, mitte pingil tagumikku laiaks istuda.

Kosilastest tal puudust pole. Naised saunas räägivad, et Bale'i jahivad Chelsea, Manchester United ja tema eelmine leivaisa Tottenham Hotspur. 

Õhtulehe hinnang: Bale lahkub Realist, selle peale võib võtta lahjemat sorti mürki. Tal pole mõtet Hispaania pealinnas jätkata, kui tiimi juhendaja teda ei hinda.

Gareth Bale. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Ehk suudab Chelsea Hazardi Bale'i vastu vahetada. Tottenham peab tugevdama meeskonna pinki, waleslane pole loogiliselt majandava klubi jaoks kuidagi loogiline käik. Lisaks oleks tema hinnalipik Spursi jaoks liiga suur. ManU peaks Bale'i hankimiseks nii mõnestki edurivimehest lahti saama. 

Seega, kus Bale maandub? Unitedis. Tippu tagasi ihkav tiim on kindlasti taas valmis suvel kõvasti raha kulutama, et meeskonda täiendada. Inglismaa kõrgliigas on Bale end korduvalt tõestanud ja United vajab ründejõudu. Lisaks on tegemist ju kõlava nimega ja see Punastele Kuraditele meeldib.