Ott Tänak. Foto: Martin Ahven
WRC
20. mai 2019, 14:09

Tänak loodab enne Soome rallit lepinguasjad korda ajada

Jutud Ott Tänaku lepingusaaga ümber koguvad hoogsalt tuure. Tänavune MM-sari pole jõudnud isegi veel poole peale, kuid juba praegu erutab just saarlase kontraht ralliinimesi rohkem, kui tavalised MM-etapid. 

Tänaku teenetest on mõistagi huvitatud kõik meeskonnad, kuid reaalselt võitlevad eestlase allkirja pärast Toyota ja M-Sport. 

"Oleme jätkuvalt läbirääkimiste väga varajases staadiumis ja pole detaile jõudnud veel arutada. Aga oleme erinevate inimestega suhelnud ning mõtleme pidevalt tulevikule," vahendab rallit.fi Tänaku sõnu. 

"Tahan asjad praegu nii paika saada, et suvepuhkuse ajal oleks võimalik juba inimestega tõsisemalt rääkida. Praegu on hooaeg täies hoos, seega keskendun ainult sõitmisele. Suvepausi ajal saan sellest aga pausi võtta ja läbirääkimistele asuda. Loodetavasti saavad asjad enne Soome rallit (toimub tänavu 1.-4. augustini) selgeks. Pärast seda soovin taas ainult MM-sarjale keskenduda," sõnas eestlane. 

Pärast kuut etappi hoiab Toyota esipiloot MM-sarja üldarvestuses 112 punktiga teist kohta. Üldliidrist Sebastien Ogier'ist (Citroen) jääb eestlane maha kümne punktiga. Edumaa Thierry Neuville'i (Hyundai) ees on kaks silma. 

"Üldiselt olen oma olukorraga rahul, meeskond töötab hästi ning mul on tugevad abilised. Aga loomulikult otsin endale tulevikuks parimat kohta. Minu ainus eesmärk on tulla maailmameistriks, seega pean olema võimalikult heas positsioonis," lausus Tänak lõpetuseks.