Martin Müürsepp (paremal) ja Karl Johan Lips.Foto: Martin Ahven
Korvpall
20. mai 2019, 21:46

Martin Müürsepp: me ei suuda Cramoga igas mängus punkt-punktis püsida, aga kojulennule veel keegi ei mõtle

Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseeria teises mängus sai Kalev/Cramo Tallinna Kalev/TLÜ kindla võidu. Erinevalt esimest matšist jagus Cramo peatreeneril Donaldas Kairysele hoolealustele kiidusõnu. 

"Sel korral suutsime kogu kohtumist kontrollida. Suhtusime vastasesse tõsiselt. Teame, et TLÜ/Kalevil on väga korralik ründearsenal. Aga, kui peame oma kaitseplaanist kinni, siis saadab meid edu," sõnas Kairys Õhtulehel pärast 101:73 võitu. "Sain minuteid hästi jagada, oleme kolmapäevaks värsked."

Eelmise mängu järel ütles leedulasest juhendaja, et mängijad käitusid ebaprofessionaalselt, sest pingutama hakati alles rasketes olukordades. Täna oli olukord sootuks teine. 

"Seekord suhtusid nad mängu väga tõsiselt, nagu profesionaalid. Suutsime vastast suruda isegi siis, kui eduseis oli juba suur. Mängijad andsid kogu kohtumise vältel endast parima. Nad tegid treeneri rõõmsaks," muigas Kairys ning lisas, et kolmapäeval on plaan seeria ära lõpetada. 

Kalev/TLÜ loots Martin Müürsepp polnud vaatamata kaotusele üleliia löödud. "Karta on, et me Cramoga igas mängus ka punkt-punktis ei suuda püsida. Kuskil pidid nad jalad kõhu alt välja võtma," ütles ta. "Pole midagi teha, oli arvata, et selline mäng võib ka sisse tulla."

"Nad tabasid seekord palju paremini ja said kohe alguses hästi minema. Me ei suutnud poolkiiretes rünnakutes nende mängijaid üles leida. Täna tuli igalt poolt, nii korvi alt kui ka kolmestest," lisas Müürsepp, kes ei jäänud rahule ka oma meeskonna rünnakuga. 

"Meil rünnak ei jooksnud. Ega me kaitsega neid vist löö. Kui suudame hästi tabada, siis on võimalus." 

Kas kolmapäeval läheb veel mänguks? "Kindlasti!" lubas Müürsepp. "Tähtis on oma mängu mängida ja anda maksimum. Keegi kojulendude peale veel ei mõtle. Mängime lõpuni nii nagu oskame." 

Finaalseeria kolmas, võib-olla viimane matš, peetakse kolmapäeval Kalevi spordihallis.