Suurbritannia hokimeeste rõõm – nad jäävad eliitseltskonda ka järgmiseks aastaks.Foto: AFP/Scanpix
Jäähoki
21. mai 2019, 11:09

VIDEO | IMELINE TAGASITULEK! Üllatusmeeskond Suurbritannia puksis Prantsusmaa eliitseltskonnast välja

Jäähoki MMil peeti eile kaks ülitähtsat mängu, mille tulemusena selgus, kes langevad järgmiseks aastaks eliitseltskonnast välja. I divisjoni A-gruppi kukkujad on Austria ja Prantsusmaa.

Eriti valus on prantslaste langemine, sest nad asusid teise perioodi keskel Suurbritannia vastu 3:0 juhtima, kuid kaotasid lõppeks lisaajal 3:4.

Prantsusmaa haavale raputab soola teadmine, et nad on kuulunud maailma hokieliiti aastast 2008. Suurbritannia kuulus aga kaks kevadet tagasi koos Eestiga I divisjoni B-gruppi, kus mängivad maailma paremuselt 23.–28. tiim.

"Tunnen end halvasti," vahendab Prantsusmaa ründaja Alexandre Texier' sõnu rahvusvahelise jäähokiliidu kodulehekülg. "Väljalangemine on Prantsusmaa hoki jaoks kohutav. Peame järgmisel aastal igatahes eliiti tagasi tõusma. 

Tahame igal juhul siin grupis püsida. Juhtisime 3:0, kuid äkitselt oli seis 3:3 ja kaotasime lisaajal. Me ei tohi sellist hoki mängida. Peame järgmise aasta turniiriks hästi valmistuma." 

Britt Mike Hammond, kes viskas Prantsusmaale ühe värava: "See on uskumatu! Me ei teinud asju just lihtsasti, kuid raskused muudavad saavutuse palju erilisemaks. Meie punt ei kaotanud kunagi usku. Ma pole ühestki otsast üllatunud, et säärase tagasituleku tegime."

Prantsusmaa - Suurbritannia tipphetked:

A-grupi tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore


Tuntud jojo-koondis Itaalia alistas 3:3 lõppenud normaal- ja lisaaja järel Austria meeskonna karistusvisetega ning jäi sel kümnendil esimest korda eliitgruppi püsima. Viimati suutsid itaallased seda aastal 2007. Vahepeal on stabiilselt pendeldatud eliidi ning I divisjoni A-grupi vahel.

Kusjuures Austria tegi 65minutilise mängu jooksul 41 pealeviset Itaalia 22 vastu, kuid saapamaa väravavaht Andreas Bernard hiilgas 38 tõrjega.

"See on uskumatu!" õhkas Bernard. "Arvan, et see oli mu elu keerulisim nädal. Kaotasime 0:10, 0:8... Aga meie väravavahtide treener muudkui korrutas, et ma ei saagi kõiki viskeid tõrjuda. Ta julgustas mind igas mängus. Teadsime, et meil on Austria vastu võimalus. Suurepärane meeskondlik pingutus!"

Austria mängis viimati madalamal tasemel aastal 2017.

Austria - Itaalia tipphetked:

B-grupi tabeliseis:
Standings provided by Sofascore LiveScore

Alagrupiturniir lõppeb täna, kuid kõik edasipääsejad on juba selged. Veerandfinaalid toimuvad neljapäeval.