Niki Lauda eelmise aasta märtsikuus.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
21. mai 2019, 14:30

„Vormel 1 kaotas ühe oma kangelastest. Tema võidusõiduarmastus ja julgus olid lihtsalt erakordsed.“

Mootorispordimaailm leinab, sest eile suri 70aastasena kolmekordne vormel 1 maailmameister Niki Lauda. Austerlast mälestavad hea sõnaga paljud, Õhtuleht edastab oma lugejatele mõned internetis kõlanud mõtted.

Ferrari F1-tiim: "Täna on vormel 1 jaoks kurb päev. Saime kurvastusega teada, et suri meie sõber Niki Lauda, kolmekordne maailmameister (neist kaks Ferrariga). Jääd igaveseks meie ja fännide südamesse."

McLareni F1-tiim: "Kogu McLareni meeskond on südamest kurb, et meie sõber, kolleeg ja 1984. aasta maailmameister Niki Lauda on surnud. Niki jääb igaveseks meie südameisse ja tiimi ajalukku."

Endine vormelipiloot Johnny Herbert: "Suur kaotus spordialale ja suur auk meie südameis. Julge, jutukas ja äärmiselt lõbus. Jään sind igatsema, aga Niki Lauda legend elab edasi, sest sa olid väga-väga eriline mees. Tänud kõikide mälestuste eest."

2009. aasta F1 maailmameister Jenson Button: "Legend jättis meid. Puhka rahus, Niki!"

2016. aasta F1 maailmameister Nico Rosberg: "Kallis Niki! Tänan sind kõige eest, mida minu heaks tegid. Õppisin sinult tohutult palju. Sinu kirg, võitlejahing, usk ja kannatlikkus noortega... Mina ja kõik ülejäänud 100 miljonit sinu fänni, keda sa inspireerisid mitte alla andma ka kõige raskemal ajal, mõtleme su peale ja soovime, et puhkaksid rahus."

Nico Rosberg (vasakul) oli üks paljudest, keda Niki Lauda inspireeris ja õpetas. Foto: AP/Scanpix

F1 tegevjuht Chase Carey: "Väga kurb uudis. Vormel 1 kaotas ühe oma kangelastest. Tema võidusõiduarmastus ja julgus olid lihtsalt erakordsed, ta inspireeris nii paljusid inimesi. Tema surm on suur kaotus kogu mootorispordile tervikuna. Oleme mõtteis tema perega."

Kahekordne MotoGP tšempion Casey Stoner: "Puhka rahus, Niki Lauda, tõeline ikoon ja mootorispordi legend! Kaastunne tema lähedastele!"

Endine vormelipiloot Alex Zanardi: "Ärkasin üles ja vaatasin õue. Vihma sadas, kurb päev. Ja siis sain uudistest teada, et Niki Lauda, üks minu kangelasi, on surnud. Jah, see on tõepoolest kurb päev."

F1-sarja ametlik Twitter: "Puhka rahus, Niki Lauda. Kanname sind igavesti oma südameis, meie ajaloos oled igavesti surematu. Mootorispordikommuun leinab täna legendi kaotust. Kõigi F1-sarjaga seotud inimeste mõtted on tema pere ja sõpradega."

Praegune Red Bulli vormelipiloot Max Verstappen: "Olen Niki Lauda surmast šokeeritud. Ta oli meie spordiala tõeline legend ja keegi, keda väga austasin. Puhaku ta rahus!"