Henrik Mkitarjan Arsenali treeningul.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
21. mai 2019, 15:01

Arsenali võtmemängija jääb turvalisuse huvides Euroopa liiga finaalist eemale

Londoni Arsenali jalgpalliklubi kinnitas, et nende armeenlasest mängija Henrik Mkitarjan jääb turvakaalutlustel Bakuus toimuvast Euroopa liiga finaalist eemale.

Asi on poliitikas. Naaberriigid Armeenia ja Aserbaidžaan pole omanud diplomaatilisi suhteid Mägi-Karabahhi sõjast, mis lõppes aastal 1994, saati. Too piirkond tekitab siiani pingeid.

UEFA kinnitas Armeenia jalgpallikoondise kaptenile, et reis on tema jaoks ohutu, kuid Arsenal leidis, et Mkitarjani tulek oleks meeskonnale laias laastus kahjulik.

"Uurisime kõiki võimalusi, kuidas Micki saaks olla meeskonna osa, kuid pärast olukorra arutamist tema ja ta perega, otsustasime ühiselt, et ta ei reisi meiega Bakuusse," teatas Arsenal täna oma kodulehel.

"Kirjutasime UEFA-le ja väljendasime olukorra üle kahetsust. Micki on olnud teel finaali üks meie võtmemängijaid, seega on see meeskonnale sportlikult suur kaotus.

Samuti teeb meid kurvaks, et mängija peab eurosarja finaalist eemale jääma sellistel põhjustel. Säärased võimalused avanevad jalgpalluri karjääris harva."

Niisamuti jäi Mkitarjan kõrvale oktoobrikuisest alagrupimängust aserite Qarabagi meeskonna vastu. Ka too mäng toimus Bakuus.

Euroopa liiga finaal Arsenali ja Chelsea vahel toimub 29. mail.