Andreas Veerpalu ja Algo Kärp.Foto: Aldo Luud
Doping
21. mai 2019, 16:20

Austria antidopingu boss ennustab: eestlastega seotud skandaal paisub veelgi (6)

Veebruaris Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil lahti rullunud dopinguskandaali uurimine jätkub. Austria dopinguvastase organisatsiooni ehk NADA juht Michael Cepic ennustab, et oodata on suuri paljastusi, sest vaid 21 kliendiga vaevalt piirduti.

Praeguse seisuga on „Operatsioon aadrilaskmine“ paljastanud sakslasest spordiarsti Mark Schmidti ümbritsenud võrgustiku. Olemasoleva info alusel kahtlustatakse viiest riigist pärit 21 sportlast keelatud ainete või keelatud võtete kasutamises. Kõik nimed pole avalikud, kuid eestlastest jäid Seefeldis vahele Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, veidi hiljem tunnistas veredopingu kasutamist Algo Kärp.

„Pole reaalne, et võrgustikku kuulus vaid 21 sportlast. Sinna panustati väga palju ressurssi, asjaosalised reisisid Lõuna-Koreast kuni Hawaiini. Juba rahaliselt mõeldes poleks 21 kliendiga töötamine neile kasulik olnud,“ arutles Cepic ajalehe Kurier vergudel.

Austria sportlasi on seni vahele võetud viis, kuid Cepic vihjas, et ka see number võib suureneda. „Pigem lähen selle peale välja, et midagi tuleb veel,“ tunnistas ta.