Mihkel Tikerpalu.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
21. mai 2019, 18:30

ILUS ŽEST! Näitleja Mihkel Tikerpalu toob Eesti karikavõistluste finaali vaegnägijateni

Sel nädalavahetusel toimub Lilleküla staadionil suur jalgpallipidu, kus selgub kaks karikavõitjat. Päeva naelaks on kell 16 algav meeste karikavõistluste finaal, kus kohtovad Narva Trans ja Nõmme Kalju. Matši aitab staadionile tulnud vaegnägijatel nautida kirjeldustõlk ja tuntud näitleja Mihkel Tikerpalu.

Huvilistel tasuks end eelnevalt registreerida. Soovist saab märku anda Mihkli e-posti aadressil ([email protected]), misjärel saavad nii vaegnägija kui ka tema saatja tasuta sissepääsu. Staadionile jõudes toimub vaegnägijate kogunemine kell 15.15-15.45 staadioni läänetribüünil pressivärava juures, kus edasisi juhiseid saab vabatahtlikelt.

Pildil kirjeldustõlgid UEFA Superkarikal (Mihkel Tikerpalu vasakul). Foto: Erakogu

Eesti Jalgpalli Liit on ka varasemalt teinud erinevate organisatsioonidega koostööd, et jalgpall jõuaks kõikide inimesteni. Mullu pälvis alaliit Eesti Pimedate Liidu tunnustuse „Aasta tegu 2018“. EJL pälvis tunnustuse selle eest, et osutas 15. augustil Tallinnas peetud UEFA Superkarikafinaaliga seonduvalt pimedatele inimestele palju tähelepanu.

Enne mängu korraldati kirjeldustõlkide koolitus, pimedate jalgpallikoolitus treeneritele ja nägemispuudega huvilistele ning Vabaduse väljakul tutvustati pimedate jalgpallimängu. Kohtumisel oli kirjeldustõlgina samuti ametis Mihkel Tikepalu. Mängu eel oli nägemispuudega lastel võimalus kohtuda Madridi Reali ja Madridi Atletico mängijatega ning kohtumise avatseremoonial esinesid teiste seas Tallinna Heleni Kooli meelepuudega lapsed.