Sebastien Loeb tuleb rajale ka Portugalis.Foto: AFP/Scanpix
WRC
21. mai 2019, 19:30

Norra ralliässale näidati taas punast tuld, Loebi hooaeg jõuab juba lõpusirgele

Andreas Mikkelseni nimel on küll kolm MM-sarja rallivõitu, kuid viimasel ajal ei suuda norralane kuidagi kiirust ega stabiilsust leida.

Seetõttu otsustas Hyundai meeskond, et järgmisel nädalal Portugalis teda rajale ei lastagi, vaid starti läheb hoopis Sebastien Loeb. Kusjuures samamoodi jäeti norralane eemale ka Korsika rallist. Põhjuseks polegi muu, kui vaid Mikkelseni kehv vorm. Juuni keskel peetaval Sardiinia rallil peaks ta taas võimaluse saama.

„Otsus ei sündinud lihtsalt,“ tõdes Lõuna-Korea tiimi juht Andrea Adamo. „Peame meeskonnana edasi liikuma ja kasutama oma sõitjaid võimalikult efektiivselt.“ Ta tõi välja, et Sebastien Loeb näitas Tšiilis head kiirust ning lõpetas kolmandana, samal ajal oli Mikkelsenil tõsiseid probleeme. Lõpuks sai norralane alles seitsmenda koha.

Andreas Mikkelsen. Foto: AFP/Scanpix

Hyundai varieerib tänavu kokku nelja mehega: lisaks Mikkelsenile ja Loebile on tiimis Thierry Neuville ja Dani Sordo. Spekuleeritakse, et Soome etapiks võib Korea auto rooli istuda 25aastane Jari Huttunen.

Huvitav on ka see, et Loeb sõlmis Hyundaiga lepingu kõigest kuueks ralliks ning Portugal on tema jaoks juba viies etapp. Viimaseks jääb sügisel peetav Kataloonia võidukihutamine.

Motorsport.com uuris, kas Loeb kaaluks ka rohkem kui kuuel rallil osalemist, kuid vastuseks kõlas kindel „ei“. Seega sõidab üheksakordne maailmameister järgmisel nädalal oma hooaja eelviimasel etapil.

MM-sarja üldseis:

  • 1. Sebastien Ogier (Citroen) 122
  • 2. Ott Tänak (Toyota) 112
  • 3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  • 4. Kris Meeke (Toyota) 56
  • 5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  • 6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  • 7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36