Šarunas Jasikevicius.Foto: Jorge Sanz/SOPA
Korvpall
22. mai 2019, 09:00

Žalgirise spordidirektor usub, et kroonijuveel jääb Kaunasesse, lisaks jahitakse kaht Leedu talenti

Šarunas Jasikeviciuse tüüritavat Kaunase Žalgirist on viimasel kahel hooajal saatnud Euroliigas suur edu. Nõnda äratavadki nii peatreener kui ka mängijad Euroopa jõukamates üha enam huvi. 

Näiteks jäi Žalgiris juba ilma oma suurimast staarist Brandon Daviesest, kes tõmbab tuleval hooajal selga Madridi Reali särgi. Olulisi lahkujaid on olnud peale igat hooaega, kuid seni on peatreener Jasikevicius kodumaa parimale klubile truuks jäänud. 

Kui varasemalt on andekale juhendajale hammast ihunud Barcelona, siis tänavu tekkis huvi ka korvpalliliigast NBA. Ilmselt sooviksid Jasikeviciust endale ka paljud teised Euroopa tippmeeskonnad, kuid paistab, et 43aastane treener jääb Kaunasesse. 

"Täna paistab, et kõik on korras ja Šaras jääb Žalgirisse," ütles klubi spordidirektor Robertas Javtokas Leedu meediale.

"Arvan, et eelmisel aastal oli meil tema kinnihoidmisega rohkem probleeme. Kui talle aga tõepoolest NBAst pakkumine tuleb, oleme tema üle rõõmsad. Meie jääksime küll hätta, aga teame, et Šaras ei jää siia igaveseks. Peame selleks valmis olema." 

Kuigi Leedu liiga hooaeg pole veel lõppenud, käib juba vilgas töö tuleva aasta suunas. Daviese lahkumisele reageeriti kiiresti, teda hakkab asendama 211 cm pikkune Jock Londale. Lisaks on radaril nii mõnigi tegija.

Esialgu vaatab Žalgiris Leedu talentide poole. Javtokase kinnitusel loodetakse meeskonda meelitada Lukas Lekavicius ja Mindaugas Kuzminskas, mõlemad on klubi esindanud ka varem. 

Viimased kaks hooaega Ateena Panathinaikoses mänginud Lekaviciuse naasmine näikse üsna reaalne. Milano Olimpias palliva Kuzminskasega on olukord keerulisem, sest tema hinnalipik võib Žalgirisele üle jõu käia. 

Leedu kõrgliigas on käimas poolfinaalid, Žalgiris kohtub Panevežyse Lietkabelisega. Teise finalsti selgitavad Klaipeda Neptunas ja Vilniuse Rytas.