Soome hokifännid Slovakkias. Foto: DAVID W CERNY/Reuters
Jäähoki
22. mai 2019, 10:26

Soome hokiajakirjanik muretseb: Slovakkias on alkohol liiga odav! (7)

Tänavu peetakse jäähoki MM Slovakkia kahes linnas, Bratislavas ja Košices. Viimases toimuvat käis uudistamas soomlaste Ilta-Sanomat (IS).

Pole eriline saladus, et jäähoki on soomlastele ülimalt oluline ning ajalooliselt on neil näidata hiilgavaid tulemusi. Pole eriline saladus ka see, et põhjanaabritele meeldib alkoholiga keelt kasta, nende endi kodumaal on märjukese hind aga üsna krõbe. 

Kõik Slovakkiasse reisinud jäähokisõbrad võivad rõõmustada, sest seal on alkohol väga mõistliku hinnaga.

"Põhireegel on, et mida lähemale võistlusareenile, seda kallimaks hinnad lähevad. Aga ka seal ei röövita inimesi paljaks, pooleliitrise õlle saab kätte nelja euroga. Areenist umbes kilomeetri raadiuses tuleb pubides kesvamärjukese eest välja käia maksimaalselt 2,5 eurot, kuid saab ka odavamalt," kirjutab IS.

Košice vanalinnast leiab aga ka tõelise pärli. Seal asub baar "Euro Pub", mis vastavalt oma nimele pakub paljusid jooke ühe euroga. 

"See koht on täiesti omast liigast. Paljudele võib see osutuda väga ohtlikuks valikuks, sest nõnda odavate hindade puhul kipub joomise tempo ootamatult kiireks muutuda," muretses IS-i ajakirjanik. 

Mõistagi saab ka kallimalt lõbutseda. Näiteks ööklubi pääse Košice kesklinnas maksab viis eurot ning pisikese eksportõlle eest tuleb seal välja käia 4.90.

Poehinnad on ahvatlevalt madalad. Näiteks tavalise pudeli või purgi õlut saab kätte 50 sendiga. Normaalse pooleliitrise viina eest tuleb välja käia ligi kuus eurot. 

Soome hokisõbrad saavad Košice elu veel nautida, sest nende lemmikud pääsesid alagrupist muretult edasi. Homses veerandfinaalis läheb kõvaks madinaks, sest vastamisi minnakse Rootsiga.