Henri Drell. Foto: Martin Ahven
Korvpall
23. mai 2019, 09:27

KAHJU! Drell, Raieste ja Kriisa ei saagi ennast NBA skautidele näidata

Järgmisel nädalal oleks Euroopa korvpallitalendid pidanud kogunema Monacosse, kuhu oli planeeritud tänavune NBA Global Camp (rahvusvaheline talendilaager). Paraku jääb too üritus nüüd ära. 

NBA tegemisi kajastav ajakirjanik Jonathan Givony andis Twitteris teada, et Monaco laager jäeti ära logilistiliste ebakõlade tõttu. 

"Otsustasime laagri ära jätta. Seda nii logistilistel kui ka teistel väiksematel põhjustel, mis takistanuks meil laagrit edukalt korraldada," vahendab ESPN korvpalliliiga NBA ninameeste hulka kuuluv Kiki VanDeWeghe sõnu. Küll kinnitas ta, et tulevikus on sarnased laagrid NBA-l jätkuvalt plaanis. 

Monaco talendilaagerisse oleksid tulnud kokku noored korvpallurid üle maailma, et NBA personalile (treenerid ja skaudid) oma oskusi näidata. Teiste seas oli see plaanis ka Henri Drellil, Sander Raiestel ja Kerr Kriisal. 

Eelmisel aastal ellu kutsutud talendilaager toimus mullu Trevisos. Tänavu sooviti kolida Monacosse. ESPNi allikate sõnul sai talendilaagrile saatuslikuks suhtlusaps. Nimelt jätsid NBA inimesed saali broneerimisel läbirääkimistest kõrvale igapäevaselt seal harjutava Monaco meeskonna, kes on Prantsusmaa liiga play-off'is hetkel heitlemas pääsu eest poolfinaali. 

Peaks tiim nelja sekka jõudma, oleks neil järgmisel nädalal olnud saali kasutamise eelisõigus. Alternatiivsed saalid ei vastanud aga NBA poolt seatud nõuetele.