Roland Poom.Foto: Robin Roots
WRC
23. mai 2019, 17:30

90 000 eurot jahtiv Eesti rallitalent jätab Sardiinia ralli vahele (2)

23aastane rallisõitja Roland Poom juuni keskel sõidetaval Sardiinia MM-rallil ei võistle. Tõsi, Itaalia saarele läheb ta kohale küll.

Poom on kaasa teinud mõlemal senisel JWRC-etapil. Rootsis teenis ta suurepärase teise koha ja oli Korsikal kuues. Võitjale kaotas maarjamaalane Napoleoni sünnisaarel küll üle seitsme ja poole minuti, kuid tegemist oli tema karjääri esimese asfaldriralliga, Poomi Ford Fiesta R2-l läks katki mitu rehvi ja probleeme jagus veelgi. Olusid arvestades oli kuues positsioon igati korralik.

Võimalus, et Poom jätab Sardiinia ehk JWRC-hooaja kolmanda ralli vahele, oli õhus juba aasta alguses. Kui Itaalias sõidetakse 13. - 16. juunini, siis 14. ja 15. juunil on kavas Eesti meistrivõistluste kalendrisse kuuluv Viru ralli.

Koduses sarjas võitleb Poom magusa auhinna nimel. Estonian Junior Challenge'i võitja teenib auhinnana 90 000 eurot, et järgmisel aastal JWRC-sarjas sõita. Tõsi, tšempionil tuleb raha hooajaks JWRCs juurde otsida, kuna näiteks Poomi sõnul kulub selleks üle 150 000.

"Lähen Sardiiniasse legendi kirjutama, aga tulen neljapäeval Eestisse tagasi. Kuna Eesti meistrivõistlustel jäi Tallinna ralli ära, lähevad kõik etapid arvesse. JWRCs loevad aasta lõpuks viiest rallist neli," selgitab Poom Õhtulehele.

Noormees lisab, et läheb legendi kirjutama järgmise aasta jaoks: "Kuna meil polnud niikuinii eesmärki see aasta JWRCs kohe võitma minna, vaid samm-sammult areneda, tundub praegu mõistlikum Viru rallil sõita. MM-sarjas saab ju veel osaleda Soomes ja Walesis."

Poomil on kavas osa võtta ka 12. - 14. juulini sõidetaval Rally Estonial. Ilmselt saab ta Eesti autospordipeol starti minna sama autoga, millega kihutab MM-sarjas ehk M-Spordi poolt ettevalmistatud Ford Fiesta R2ga.

Lisaks Poomile sõitis Rootsis ja Korsikal JWRC-sarjas ka teine eestlane Ken Torn. Tema rallid läksid aga täiesti aia taha ja kuuldavasti Torni tänavu enam MM-sarjas ei näe. Õhtulehel pole õnnestunud täna mehega kontakti saada ja uurida, kas kuulujutt vastab tõele, kuid see on ka igati loogiline, sest Saaremaalt pärit piloot valmistub homme algavaks Liepajas sõidetavaks Euroopa meistrivõistluste etapiks.