Daniel James (valges).Foto: ANDREW COULDRIDGE
Jalgpall
23. mai 2019, 18:28

Äkksurm segas Manchester Unitedi plaane

Inglismaa meedia andmeil on jalgpallimaailma suurnimi Manchester United väga lähedal Daniel Jamesi soetamisele.

21aastases Inglismaal sündinud Walesi koondislases nähakse tuleviku talenti ning Punased Kuradid on nõus ääremängija eest välja käima umbes 17 miljonit eurot.

Praegu kuulub James Walesi tiimi Swansea City ridadesse, kes mängis möödunud hooajal Inglismaa tugevuselt teises liigas. 33 mängus lõi 170 cm pikkune välejalg neli väravat ja andis seitse resultatiivset söötu.

Kuulujuttude kohaselt uuris Solskjär Jamesi kohta ka oma endiselt meeskonnakaaslaselt Ryan Giggsilt. Walesi ja ManU legend kiitis Jamesi väga ja soovitas norralasel mängija soetada.

Hiljuti tabas Jamesi perekonda aga tragöödia, kui palluri isa suri. Seetõttu on ka tema üleminek Unitedisse viibinud, kuna ManU ei taha Jamesi tagant kiirustada. Mängija 60aastane papa oli pikalt haige, kuid pere ei osanud oodata, et ta nii äkitselt sureb.

Väidetavalt soovib ManU peatreener Ole Gunnar Solskjär tiimi sel suvel täiendada mitme noore Suurbritannia mängumehega. Lisaks Jamesile on silm peale pandud näiteks möödunud hooajal Fulhamis leiba teeninud Ryan Sessegnonile.

Muide, James oli juba tänavu talvel lähedal meeskonna vahetamisele. Swansea ja teine esiliigaklubi Leeds United olid üleminekusummas jõudnud kokkuleppele, kuid Swansea ninameeste vahel puhkenud tüli tõttu pandi tehingule käsi peale.