Katelyn Ohashi.Foto: Cal Sport Media
Spordivaria
23. mai 2019, 22:26

Sporditalendi karm elu: mulle öeldi, et näen välja nagu oleksin elevandi alla neelanud (4)

Katelyn Ohashi tunnistas, et elu iluvõimlejana pole kerge. "Mulle öeldi, et ma ei näe iluvõimleja moodi välja. Mulle öeldi, et näen välja nagu oleksin elevandi alla neelanud või näen välja kui siga," meenutas ta.

Ameeriklannat peeti aastaid tagasi iluvõimlemise suureks talendiks. Ta oli võistlustel parem ka Simone Bilesist, kes võitis kolm aastat tagasi toimunud Rio suvemängudelt neli kuldmedalit.

Seljavigastus tõmbas Ohashi suurtele unistustele aga kriipsu peale. Kui ta traumast naastes treeningsaali tagasi läks, oli tal raske oma kehakuvandiga toime tulla.

"Üritasin valuga võideldes treenida, kuid nutsin iga pöörde peale, mida oma kehaga üritasin. Üks treener oli pahane, kuna olin kaalus juurde võtnud. Ta ütles, et sellepärast mul ongi valus," lausus Ohashi.

Ta lisas: "Iluvõimlejatena nähakse meie kehi väga tihti napis rõivais. Tundsin peeglisse vaadates ennast väga ebamugavalt. Mulle ei meeldinud pilte teha. Vihkasin enda juures kõike."

Kui tippiluvõimlejad peavad olema peenikesed, siis paljud teised spordialad nõuavad suuremat keha. Näiteks sõudmine, millega tegelejad on üldiselt pikad, jõulised ja laiaõlgsed.

"Enne sõudmisega alustamist tahtsin saada modelliks. Tahtsin olla väga peenike," kruttis olümpiahõbe Vicky Thornley ajaratast. "Nüüd aga meeldib mulle, kui mu käed näevad suured välja ja kuskil on veresoont näha. Mõistan, et mõne inimese jaoks pole see atraktiivne, kuid kui mu keha on tugev, tunnen end paremini."