John Coughlin.Foto: Steven Senne
Talisport
24. mai 2019, 09:56

Mitu naist süüdistavad enesetapu teinud sportlast seksuaalvägivallas (7)

Surnutest ei tohiks küll halba rääkida, kuid tänavu jaanuaris enesetapu teinud USA iluuisutajat John Coughlini süüdistatakse oma jääpartnerite seksuaalses väärkohtlemises.

Säärase väitega tuli lagedale Coughliniga jääd jaganud Bridget Namiotka, kelle sõnul kasutas mees teda ära kaks aastat. Süüdistus ilmus Facebookis, kus Namiotka kirjutas kommentaari ühele postitusele, kus mälestati Coughlinit hea sõnaga.

"Vabandust, aga John tegi haiget vähemalt kümnele inimesele. Mitte keegi, kes on süütu, ei poo ennast üles," kirjutas naine. Coughlin leiti oma kodust surnuna üks päev pärast võistluskeelu saamist. Miks talle säärane karistus määrati, toona ei täpsustatud, kuid hiljem on selgunud, et teda kahtlustati naiste seksuaalses väärkohtlemises.

Coughlini agendina leiba teeninud Tara Modlin tõrjub süüdistusi. Namiotka ja kahte teist 33aastasena surnud meest süüdistavat naist esindav advokaat John Manly ütles, et Namiotka sõnavõtt sotsiaalmeedias tulenes Coughlinile avaldatud toetussõnumites.

"Minu kliente on süüdistatud Coughlini tapmises. Bridget astus julge sammu, öeldes välja tõe, et mees kasutas tema peal seksuaalvägivalda ja Namiotka oli siis alles laps," sõnas Manly.

Coughlin ja Namiotka sõitsid koos vahemikus 2004-2007, mil õrnema soo esindaja oli teismeline ja Coughlin 18-21aastane.