Ott Tänak.Foto: Martin Ahven
WRC
24. mai 2019, 11:13

Ott Tänak: Portugali ja Sardiinia rallid on minu jaoks märgilise tähtsusega (1)

Autoralli MM-karussell kolib Lõuna-Ameerikast tagasi Euroopasse. 30. maist 2. juunini sõidetakse Portugalis hooaja seitsmes etapp.

Ott Tänak ütleb Toyota pressiteenistuse vahendusel, et nii Portugali kui ka sellele järgnev Sardiinia ralli on tema jaoks nauditavad. "Lisaks on neil minu karjääris märgiline koht – Portugalis osalesin esimest korda MM-sarjas, Sardiinias võitsin esimese ralli ja võtsin esimese poodiumikoha," lausub ta.

Eestlase sõnul on nii Portugali kui ka Sardiinia näol tegemist rallidega, mis võivad kohati olla üpris kiired. "Samas võivad nad olla ka väga rasked. Meeskond on näinud kõvasti vaeva ja usun, et oleme rallideks hästi valmistunud," kostab Tänak.

Toyota tiimipealiku Tommi Mäkineni hinnangul on Sardiinia teeolud ilmselt autodele palju raskemad kui Portugali omad. Küll märgib neljakordne maailmameister, et esimene täispikk võistluspäev saab pilootidele uus olema. "Viimane kord sõideti Arganili ümbruses 2001. aastal, mil mina Portugalis võitsin.

Tegemist on väljakutsuva piirkonnaga, kus rallikorraldajad saavad kasutada erinevaid teid. Testisime paar päeva tagasi Põhja-Portugalis autot, test oli edukas," sõnab Mäkinen.

Muide, Portugali ralli on Tänaku jaoks tänavu MM-kalendris olevatest rallidest ainus, kus ta pole kordagi poodiumile jõudnud. Loodetavasti õnnestub tal järgmisel nädalavahetusel esikolmikusse tulla!

MM-sarja individuaalne arvestus:

1. Sebastien Ogier (Citroen) 122 punkti 
2. Ott Tänak (Toyota) 112 
3. Thierry Neuville (Hyundai) 110 
4. Kris Meeke (Toyota) 59 
5. Elfyn Evans (M-Sport) 55

Meeskondlik arvestus:

1. Hyundai 178 
2. Toyota 149 
3. Citroen 143 
4. M-Sport 100