Katie Boulter.Foto: Adam Davy
Tennis
24. mai 2019, 15:23

RAHAAHNE? Tennisekaunitari käitumine ajas fännid segadusse

Eile õhtul loositi Pariisis ülehomme algavate Prantsusmaa lahtiste tennise meistrivõistluste põhitabeli mängude esimese ringi paarid. Paljud tennisesõbrad üllatusid, kui kuulsid, et ka Katie Boulteri (WTA 112.) nimi oli loosiurnis.

Nimelt on 22aastane tennisist viimased ligikaudu kuu aega võidelnud seljatraumaga ning seetõttu mitmel turniiril mängimisest loobunud. Samuti polnud mingit märku, et Boulter kavatseb Pariisis väljakule tulla.

Loosi tahtel pidi inglanna avaringis kohtuma maailma 23. reketi Donna Vekiciga. Mäng jääb siiski ära, kuna Boulter sõitis täna Pariisi, et oma nimi Prantsusmaa lahtiste nimekirjast maha võtta.

Sõidul Pariisi oli vaid üks eesmärk. Kui tennisist loobub turniiril osalemast koha peal, kuulub talle 50% esimese ringi auhinnarahast. Et Prantsusmaa lahtised on Suure slämmi turniir ja seal jagub raha rohkem kui enamikel võistlustel, pistis Boulter taskusse veidi üle 22 500 euro.

Ehkki Boulter on maailma esisaja piiril, on iga summa talle vajalik, sest tennisekarussellis tiirlemine vajab prisket rahakotti. Seega on tema samm Pariisi minna igati loogiline.

Eesti naistest on Pariisis võistlustules Anett Kontaveit (WTA 17.) ja Kaia Kanepi (WTA 85.). Esimene kohtub avaringis Karolina Muchovaga (WTA 73.), teine Julia Görgesiga (WTA 18.). Millal mängud toimuvad, pole praegu teada.

Ühtegi Eesti meestennisisti Prantsusmaal tules pole, kuna Jürgen Zopp (ATP 173.) kaotas kvalifikatsiooni avaringis Yannick Madenile (ATP 115.) 3:6, 2:6. Mullu jõudis Zopp põhitabelis kolmandasse ringi. 

Turniir saab punkti 9. juunil, kui mängitakse meeste üksikmängu viimane lahing. Tiitlikaitsjatena lähevad Pariisi Rafael Nadal ja Simona Halep.