Varakevadel võitsid Nõmme Kalju jalgpallurid superkarika.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
24. mai 2019, 17:54

Nõmme Kalju ainulaadne võimalus: kas laupäeval võidetakse kolmas tiitel järjest?

Laupäeval kell 16 selgub, kas jalgpalli Eesti karikavõitjaks kroonitakse Nõmme Kalju või Narva Trans. Evald Tipneri nime kandva trofee nimel pannakse Lillekülas pall mängu kell 16.

Meeskonnad on sel hooajal omavahel vastamisi läinud korra, kui märtsi lõpus saadi Narvas kirja väravateta viik. Mõlemad võistkonnad käisid Eesti meistrivõistluste raames väljakul nädala alguses. Kalju pidas teisipäeval maha tasavägise heitluse Levadiaga, kui väravad jäid löömata ja meeskonnad leppisid viiki. Trans võõrustas kolmapäeval Maardu Linnameeskonda ning vaatamata sellele, et 11. minutil jäädi kaotusseisu, suutis Narva meeskond lõpuks võtta 5:1 võidu.

Transi peatreeneri kohusetäitja Valeri Bondarenko kiitis enne kohtumist vastaste komplekteeritust. „Loomulikult saame aru, mis meeskonnaga finaalis kohtume. Vastane on väga keeruline ja hästi tasakaalustatud koosseisuga. Neil pole praktiliselt nõrkusi väravas, kaitses, kesktsoonis, rünnakul – väga tasakaalukas meeskond. Arvan, et mänguks peab peamiselt vaimselt valmis olema. Teeme kõik, et karikas Narva tuua!“ teatas ta.

„Tegime tööd kõvasti ning pikalt, et lõpuni jõuda. Juba see fakt, et mängime karikafinaalis rahvusstaadionil, on meie jaoks suur au, oluline samm ette ning suur saavutus. Aga soovime ikkagi rohkemat. Teame, et tuleb raske mäng. Loodame, et meie fännid tulevad Tallinnasse, et meid toetada. Usun, et koos saame selle tee lõpuni käia,“ lisasTransi poolkaitsja Vadim Mihhailov jalgpalliliidu pressiteenistuse vahendusel.

„Narva on näidanud head mängu. Karikafinaalis keskendume oma esitusele. Mõlemad meeskonnad tahavad võita ja see pakub kindlasti pealtvaatajatele kompromissitu lahingu. Nõmme Kalju annab endast parima, et karikas Hiiule viia! Ootame meie fänne toetama,“ sõnas Nõmme Kalju peatreeneri kohusetäitja Roman Kožuhhovski.

Kalju väravavaht Vitali Teleš kinnitab, et meeskond on väga motiveeritud: „Kui tegemist on finaaliga, kus saab võita karika, on mõlemal meeskonnal motivatsioon kõrge. Meil avaneb ainulaadne võimalus võita kolm tiitlit järjest ja soovime sellega oma fänne rõõmustada ning karikas Nõmmele tuua!“

Tõsijutt, sügisel võitsid nõmmekad Eesti meistritiitli, varakevadel superkarika ja nüüd avaneb võimalus kolmandaks järjestikuseks trofeeks.