Magnus Kirt mullu toimunud Berliini EMil. Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
24. mai 2019, 22:50

Magnus Kirt kiitis Soome publikut ja jahib tšekki 5000 eurole

Eelmisel suvel Berliini Euroopa meistrivõistlustel odaviskes pronksmedali võitnud Magnus Kirt teeb laupäeval Vantaas toimuval võistlusel hooaja avastardi. Soome meediale antud intervjuus kinnitas ta, et loodab näidata head tulemust, sest korraks vaevanud pisivigastus on seljatatud.

Praegu juhib maailma hooaja edetabelit sakslane Andreas Hofmann, kes sai 18. mail kirja 87.55. Tegelikult plaanis ka Kirt samal päeval hooaega alustada, kuid seljavigastuse tõttu jättis ta Shanghaisse sõitmata.

„Vigastasin hüpates alaselga. Seejärel viskasin täiskiirusel ka oda, kuid kuna selg polnud sajaprotsendiliselt valmis ja Shanghaisse on pikk lend, otsustasin hooaega alustada Vantaas,“ vahendab Iltalehti eestlase sõnu.

Kirt rääkis põhjanaabritele, et talle meeldib Soomes võistelda ning juunis on plaanis osaleda ka Paavo Nurmi mängudel. „Naudin siinsete võistluste atmosfääri. Muiudgi on ka võitmine on tähtis, kuid Soomes on parim publik, keda mina olen näinud. Kuskil mujal ei vaimustuta odaviskest nii tõsiselt.“

Magnus Kirt mullu toimunud Berliini EMil. Foto: AFP/Scanpix

Osalejatele on välja pandud magus auhind: kui keegi peaks oma nimele võtma maailma hooaja tippmargi, ootab teda tšekk 5000 eurole. „Loodan, et suudan selle ära visata,“ ütles Kirt.

Konkurents on Vantaas tugev. Lisaks Kirdile on võistlustules kohalik äss Oliver Helander (isiklik rekord 88.02), Keshorn Walcott (90.16) ja Qinggang Zhao (89.15). Kirdi nimele kuuluv Eesti rekord on 89.75.