Karikafinaal Narva Trans (punases) - Nõmme Kalju.Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
25. mai 2019, 18:33

GALERII | Karikafinaal: Trans murdis lisaajal Kalju ja 17 aastat kestnud Tallinna võimu

Evald Tipneri nimelised jalgpalli karikavõistlused võitis teist korda ajaloos Narva Trans, kes alistas finaalmängus lisaajal 2:1 Nõmme Kalju.

Ühtlasi on see üldse teine kord, kui karikas rändab Tallinnast väljapoole. Narvalaste võiduvärava lõi 93. minutil nurgalöögi järel efektse hüppega Viktor Plotnikov.

Kalju jaoks võttis mäng negatiivse pöörde 68. minutil, kui nende kapten Maximiliano Ugge astus Denis Poljakovile jala peale ja teenis selle eest teise kollase ehk punase kaardi. Tõsi, järelejäänud normaalajal ei suutnud Trans arvulist ülekaalu mänguliseks ülekaaluks – väravast rääkimata – vormida.

Kusjuures Transil oli avapoolajal kasutada kaks penaltit, millest realiseeriti üks – Aleksandr Zakarljuka virutas 44. minutil palli vasakusse alumisse nurka, Vitali Teleš hüppas teisele poole. Too tabamus tegi seisuks 1:1, sest 12 minutit varem oli Kalju ründaja Liliu suunanud palli kontrarünnaku lõpetuseks peaga Marko Meeritsa selja taha.

Kohtumise esimese penalti teenis Trans juba 9. minutil, kui Ugge murdis kastis maha Transi ründaja Eric McWoodsi. Tolle 11 meetri karistuslöögi lõi keskkaitsja Roman Nesterovski aga latti. Teist korda ragises Teleši valvata värava latt 19. minutil, kui palli suunas sinna peaga McWoods.

Mängust üldiselt rääkida, siis Transi rünnak sujuski paremini kui Kalju oma. Või oleks õigem öelda, et Transi kaitse oli kindlam kui Kalju oma. 

Taktikalises plaanis oli ainus tänane üllatusmanööver Transi tavapärase vasakääre Joseph Saliste ja keskpoolkaitsja Bi Sehi Elysee Irie omavaheline kohtade vahetamine, kuid kuidagi negatiivselt see küll kätte ei maksnud. Pigem vastupidi.

Transi klubi ajaloo esimene karikavõit pärines aastast 2001.

Narva Transi teekond karikafinaali
1/32-finaal
: SK Imavere (III liiga) - Narva Trans 0:10
1/16-finaal: SK Kadrina (III liiga) - Narva Trans 0:7
1/8-finaal: Narva Trans - Jõgeva SK Noorus-96 (II liiga) 8:0
1/4-finaal: Narva Trans - Maardu linnameeskond 2:0
1/2-finaal: Narva Trans - FC Elva (esiliiga) 5:0

Nõmme Kalju teekond karikafinaali
1/32-finaal: FC Sillamäe (III liiga) - Nõmme Kalju 0:16
1/16-finaal: FC Kuressaare - Nõmme Kalju 2:3
1/8-finaal: Nõmme Kalju - Tallinna Kalev 3:0 (lisaajal)
1/4-finaal: Nõmme Kalju - Tartu Tammeka 2:1 (lisaajal)
1/2-finaal: Nõmme Kalju - FCI Levadia 3:2 (lisaajal)