Võrkpall
25. mai 2019, 21:29

Mitme põhimeheta võrkpallikoondis alustas Euroopa Kuldliigat kaotusega

Eesti meeste võrkpallikoondis alustas Euroopa Kuldliigat võõrsil Hispaania vastu 1:3 (18:25, 18:25, 25:21, 21:25) kaotusega.

Kuivõrd mitmed põhikoosseisumehed liituvad koondisega hiljem, nimetas peatreener Gheorghe Cretu algkoosseisu järgmised mehed: Markkus Keel, Hindrek Pulk, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Timo Tammemaa, Andri Aganits, libero Silver Maar.

Kusjuures Maar tegi eile matemaatika lõpueksamit ning jõudis koondise juurde alles ööl vastu tänast.

Mängu ülevaade volley.ee lehelt:

Mäng algas Eesti jaoks keeruliselt ja 2:6 kaotusseisul võttis peatreener Gheorghe Cretu esimese mõtlemisaja. Kui Pulk blokiga kinni võeti, oli Hispaania ees 12:6 ja taas kutsus Cretu mehed väljaku äärde. Eesti poolelt jätkus ebakõlasid täis mäng, Pulk ja Treial tõid meid küll viie punkti kaugusele, ent Raadik eksis serviga (16:10) ja tema asemele tuli seejärel Rauno Tamme. Vahet enam tagasi mängida ei suudetud ja hispaanlased võitsid avageimi kindlalt 25:18. Eesti ei teeninud avageimis ainsatki blokipunkti.

Teises geimis saatis Cretu väljakule tagasi algkoosseisu. Teise vaatuse algus oli tasavägisem, ent siis pääses kodumeeskond ette 7:4. Seni Eesti poolel edukamalt tegutsenud Pulk tõi meid punkti kaugusele (7:6) ja edasi kulges punkt-punkti võitlus. Aganitsa temporünnaku järel oli tablool 9:9 viik ning Pulga serviässast pääsesime üle pika aja juhtima 12:11.

Seejärel tekkis Eesti poolel mitu arusaamatust ning Hispaania sai kätte kolmepunktilise edumaa 15:12. Robert Viiber vahetas geimi keskel puhkama Keele, Timo Tammemaa sekkus Pulga asemel ja Tamme Raadiku asemel. Tamme ebaõnnestunud servi järel oli Hispaania edu juba 18:13 ning sellele järgnenud Gonzalese pommlöök sundis Cretu mõtlemisaega kasutama. Muutust mängu ei tekkinud ja geimi lõpetas Colito rünnak - 25:18.

Kolmas vaatus tõi Eesti poolelt platsile algkoosseisu, kus Raadikut asendas Tamme. Kollo rünnak ja Treiali serviäss andsid Eestile 6:3 eduseisu, millest sai kärmelt 8:4. Heas hoos olev Kollo lõi Ramoni palliga peaaegu pikali ja suurendas edu 9:5 peale. Tamme virutas võrgu kohale tulnud palli südamest maha ja Eesti juhtis 12:9, mängu tekkis emotsiooni, ent jätkuvalt oli palju probleeme kokkumänguga.

Kätte võideldud edu sulas ära, kui Ramoni serviäss seadis jalule 13:13 viigi. Nüüd säras Aganits blokis ning hispaanlased ründasid auti - 17:14 Eestile ja Hispaania kasutas mõtlemisaega. Tammelt mitu ilusat rünnakut, mis andsid meile 22:18 edu, seda enam ei loovutatud ning kolmas geim võideti 25:21. 

Neljandat geimi alustasid samad mehed, kes kolmanda lõpetasid. Hispaanlased läksid koduseinte toel kiirelt ette 6:3, kuid Pulk ja Treial tõid Eesti punkti kaugusele 5:6. Edasi kulges mäng punkt-punktis, Pulk võttis hispaanlaste ründaja blokiga kinni, viis Eesti ette 9:8 ning hetk hiljem andis tema rünnak meile 10:9 edu. Hispaania haaras geimi keskel 14:12 eduseisu ja Cretu kasutas kiirelt mõtlemisaega.

Pika pallivahetuse keeras Hispaania kasuks Gonzales - 16:13. Taas säras Tamme, lüües seekord blokist auti - 16:14, ent siis servis Tammemaa võrku. Vahe suurenes kodumeeskonna kasuks 21:17 ning Cretu kasutas veel mõtlemisaega. Raskest seisust välja tulla ei õnnestunud ning geimi võitis Hispaania 25:21 ja kohtumise 3:1.

Eesti järgmine kohtumine Kuldliiga B-alagrupis toimub 29. mail kell 17.30 võõrsil Horvaatia vastu. Horvaadid kaotasid täna võõrsil 2:3 Hollandile.

Eesti koosseis mängudeks Hispaania ja Horvaatiaga: Hindrek Pulk, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Kevin Saar, Märt Tammearu, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Stefan Kaibald, Silver Maar.

Peatreener Gheorghe Crețu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, ÜKE-treener Mirko Fasini, füsioterapeut Gardo Maruste.

Kuldliiga alagrupiturniiri ülejäänud ajakava (Eesti aeg):

2.06 kell 20.00 Eesti - Holland (Tartu Ülikooli spordihoone)
8.06 kell 20.00 Eesti - Horvaatia (Tartu Ülikooli spordihoone)
12.06 kell 20.30 Holland - Eesti
15.06 kell 20.00 Eesti - Hispaania (Tartu Ülikooli spordihoone)