FC Barcelona täht Lionel Messi.Foto: JOSE JORDAN
Jalgpall
26. mai 2019, 08:24

VIDEO VÄRAVATEST | Messi ja Barcelona hooaeg lõppes nukralt, ees võib oodata suunamuutus (1)

Hispaania jalgpallihiiu FC Barcelona hooaeg lõppes kurbades toonides, kui karikavõistluste finaalis jäädi 1:2 alla Valenciale.

Ernesto Valverde juhendatav Hispaania liigatšempion jäi jänni juba avapoolajal. Valencia läks Kevin Gameiro ja Rodrigo väravatest juhtima, Barcelona auvärava lõi 73. minutil Lionel Messi.

Valencia jaoks on tegemist klubi esimese trofeega 11 aasta jooksul. Võit on seda magusam, et tiim alustas hooaega väga kehvasti, kuid mängijad ja klubi ninamehed ei kaotanud usku peatreener Marcelino Garciasse.

Pole kahtlustki, et tiim ja pallurid tegid õigesti. Hooaja lõpuks jõudis Valencia neid Meistrite liigasse viivale kohale, Euroopa liigas langeti konkurentsist nelja parema hulgas ning tordile pani kirsi karikavõit.

Kui Garcia peab rõõmupidu, siis Valverde ümber on taas koondunud tumedad pilved. Pärast Meistrite liiga poolfinaalis Liverpoolile kaotamist hakati spekuleerima, kas juhendaja aeg Barcelonas saab selle hooajaga läbi või mitte.

Enne karikafinaali kuulujutud küll vaibusid, kuid nüüd on need taas teravalt õhus. Valverde on avalikkuse surve all, kuid eks ole näha, kuidas Barcelona juhtkond sellele vastab.