Venemaa hokimehed Kirill Kaprizov ja Nikita Gussev (vasakul).Foto: Vasily Fedosenko
Jäähoki
26. mai 2019, 09:26

HAPUD VIINAMARJAD? Venemaa hokikrahhi liikmed: Soome oli kehv, nad võitsid tänu õnnele (18)

Eile õhtul jäähoki MMi poolfinaalis üllatuslikult 0:1 Soomele kaotanud Venemaa mängijad olid pärast kohtumist mõistagi väga pettunud. Peeti neid ju turniiri suurfavoriidiks!

Pyeongchangi olümpiavõitja ja Peterburi SKA ridades maailma tugevuselt teises liigas KHL väga hea hooaja teinud Nikita Gussevi arvates mängisid soomlased kaitses hästi.

"Kahju, et me ei suutnud väravat visata. Meil oli palju häid võimalusi, väravateta on võimatu võita," vahendas ta sõnu Sport-Express. "Teadsime, et matš Soomega tuleb raske. Samas uskusime, et suudame tulemuslikud olla."

Ühe ajakirjaniku arvates ei mänginud Soome hokit, vaid mingit robustsemat mängu. "Muidugi polnud nende hoki hea, aga nad võitsid. Mis mul muud öelda on," vastas Gussev.

Kaitsja Mihhail Sergatševile polnud mokkamööda soomlaste värav. "See oli puhas õnn," arvas ta. Tabamuse sai enda nimele Soome kapten Marko Anttila, kes suunas väravasse puurivahist jääle põrkunud litri. Samas kiitis Sergatšev meie põhjanaabrite kaitsemängu.

Maailma tugevaimas liigas NHL leiba teeniv Nikita Zadorov tunnustas samuti soomlaste kaitset. "Nad olid agressiivsed ja mängisid mõistlikult. Arvan, et nad uurisid meie mängu väga põhjalikult," kostis Colorado Avelanche'i kaitsja.

Venelased kohtuvad kell 16.45 algavas pronksilahingus Kanadalt 1:5 ketuka saanud Tšehhiga. Finaal Soome ja Kanada vahel algab kell 21.15.