Venemaa hokikoondise suurim staar Aleksandr Ovetškin tuli küll isamaale appi, kuid MM-tiitli võitmiseks sellest ei piisa.Foto: DAVID W CERNY
Jäähoki
26. mai 2019, 09:58

Venemaa hokikoondist analüüsinud ajakirjanikku ähvardati tappa: selles on süüdi oskamatud venelased!

Eile jäähoki MMil konkurentsist langenud Venemaa kaotas poolfinaalis 0:1 Soomele, kuid polnud allajäämisele kaugel ka kaheksa parema hulgas. Seal võideti USAd 4:3.

Maineka väljaande New York Timesi žurnalist Julie Rovenheimer analüüsis pärast veerandfinaali venelaste mängu. Ameeriklanna arvates oli Venemaa rünnak absurdne, sest mängijad kiirustasid ründetsooni ning tormasid siis sealt välja.

Rovenheimer teatas, et hakkas pärast sõnavõttu oma sotsiaalmeedia kontode kaudu ähvardusi saama. Mõni "fänn" lubas naise isegi ära tappa. "Ma ei saanud aru, miks nii tehti. Ent siis nägin, kuidas Venemaa meedia minu sõnu tõlgendas. On väga halb, kui inglise keelt mitte väga hästi valdavad ajakirjanikud ei mõista konteksti.

Kui ütlesin sõna "absurd", mõtlesin, et Venemaa rünnak on imeline, aga ebaloogiline. Ja kui kutsusin mängijaid kergejõustiklasteks, pidasin silmas fakti, et nad ei peatunud kordagi, vaid uisutasid pidevalt edasi-tagasi.

Selgitasin, et USA mängis turniiril oma parima kohtumise, kuid isegi sellest ei piisanud Venemaa alistamiseks. Lisaks oleksid venelased pidanud võitma palju suurema skooriga," pidi ameeriklanna end uuesti selgitama.

Slovakkias mängitav MM kulmineerub täna. 16.45 algav pronksilahing viib vastamisi Venemaa ja Tšehhi, 21.15 algav kullamäng Soome ja Kanada.