Venemaa hokikoondis ei suutnud eile soomlasi kuidagi üle mängida.Foto: Alexander Demianchuk
Jäähoki
26. mai 2019, 11:57

Hokikorrespondent: Venemaa hokifänne tabas aegade suurim šokk, soomlased väärivad ausammast (1)

Pärast Venemaa üllatuslikku 0:1 kaotust Soomele eilses jäähoki MM-poolfinaalis valitseb meie idanaabrite juures kurb meeleolu. Ajakirjanikud ja hokieksperdid üritavad selgusele jõuda, miks Venemaa alla jäi.

Sport-Expressi korrespondent Mihhail Zislis arvab, et Venemaa hokimeeskonna fännid pole kunagi nii suurt šokki kogenud. "Isegi mitte 1990ndatel, kui peaaegu kõik meie NHLi mängijaid MMi eirasid," kirjutas ta.

"Isegi mitte 2000ndate alguses, kui meie staaridest koosnev võistkond jäi kodusel turniiril hätta. Isegi mitte 2004. aastal, kui suutsime võita ainult Jaapanit ja Taanit," jätkas ta krahhide loetlemist tõestamaks, et tänavu tehti Slovakkias negatiivset ajalugu.

Zislise hinnangul oli tänavu MMile saadetud koondis tugevaim, kes tänapäeval Venemaa eest maailmameistrivõistlustel lahingusse on läinud. Nad olid suurfavoriidid, kuid seda mitte ainult tänu nimekale koosseisule, vaid ka heale mängule.

Ajakirjanik kiitis mitut Venemaa koondislast. Superstaar Ilja Kovaltšuk oli nõus mängima neljandas viisikus. Aleksandr Ovetškin ei pruukinud küll palju väravaid visata, kuid töötas see-eest mitme mehe eest. Nikita Gussev ja Nikita Kutšerov tõmbasid vastaste kaitse ribadeks. "Venemaa ihaldas kulda, kuid komistas viimasel hetkel," kirjutas ta.

Zislis saatis häid sõnu ka Soome. Tema arvates polnud meie põhjanaabrid küll kõige osavamad, kuid nad võivad olla MMi ajaloo ühe parema tiimivaimuga võistkond. "Peatreener Jukka Jalonen ja tema mängijad väärivad ausammast," ütles Zislis.

Ta meenutas, kuidas paljud Soome tipud ei tahtnud MM-koondisega liituda ning kuidas ainsa värava Venemaa võrku viskas Marko Anttila, kes on mõnikord alles Helsingi Jokerite neljandas viisikus.

Venelased kohtuvad täna kell 16.45 algavas pronksilahingus Kanadalt 1:5 ketuka saanud Tšehhiga. Finaal Soome ja Kanada vahel algab 21.15.