Relvastatud sõjaväelased. Pilt on illustratiivne.Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Jäähoki
26. mai 2019, 12:27

Kunagise tippsportlase karm meenutus: tahtsime abikaasaga oma vastsündinud last näha, aga meid võtsid vastu relvastatud mehed (4)

Jäähoki MMi ajal Rootsi televisioonis ekspertkommentaatorina töötav Jonas Andersson meenutas oma mängijakarjääris juhtunut. Eriti eredalt meenutab ta aega, mil mängis Valgevene klubis Minski Dinamo.

Tänaseks 38aastane Andersson ja tema abikaasa Frida ootasid järelkasvu. Laps tuli ilmale tuua oodatust varem, kuid Valgevene arstid tegid head tööd ja mingeid probleeme ei esinenud.

Väike Wilhelm viidi inkubaatorisse ja värsked vanemad käisid viivuks kodus. Anderssonid läksid seejärel haiglasse tagasi, kuid neid ei lubatud sisse – nende ees seisid relvastatud sõjaväelased.

Armee kaasati, kuna haiglas avastati seagripi levik, mistõttu otsustasid Valgevene võimud olukorrale väga tõsiselt reageerida. "Fridal õnnestus lõpuks Wilhelmini jõuda, kuid selleks läks aega umbes nädal," meenutas Andersson.

Maailma tugevaimas jäähokiliigas NHL Vancouver Canucksi ja Nashville Predatorsi esindanud rootslase sõnul oli kogemus traumaatiline. "Oli sürreaalne tunda, et meil pole võimu selle üle, mis meie lapsega saab," sõnas ta.

Andersson mäletab, kuidas ta kartis, et ei näe oma poega enam kunagi. Rootslasi aitas kohalikust ämmaemand, kes tegi Wilhelmist pilte. Lõppude lõpuks lahenes juhtum õnnelikult ja väike Wilhelm saab varsti kümneaastaseks.