Magnus KirtFoto: Tiina Kõrtsini
Spordiblogi
26. mai 2019, 22:55

Pluss, miinus ja ennustus | võimas Kirt, niru vollekoondis ja tenniseneiud Prantsusmaal

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 26. mai valik.

Läinud nädala pluss

Odaviskaja Magnus Kirt avas võistlushooaja suurepärase viskega. Esiteks tähistab Vantaa 89.33 tema elu pikkuselt teist odakaart. Teiseks tähendab see, et kaks nädalat tagasi treeningul viga saanud selg ei avaldanud mehele suuremat mõju.

Kolmandaks näitab too vise, et Eesti mullune aasta sportlane on talvel-kevadel ajanud õiget asja. Ja neljandaks lubab nii võimas hooaja avakatse pöidlahoidjatel uskuda, et tänavu alistub maagiline 90 meetri piir, sest tippvormist ei tohiks praegu juttugi olla. Ootame põnevusega Kirdi järgmiseid etteasteid!

Läinud nädala miinus

Eesti meeste võrkpallikoondise põhituumiku võimekuses ei kahtle keegi. Paraku näitas laupäevane Euroopa Kuldliiga esimene matš Hispaania vastu (1 : 3 kaotus), et paari veduri puudumisel on meie mäng tunduvalt nõrgem ja noore(ma)d ei vea veel välja.

Vanameistrid Kert Toobal (39) ja Rait Rikberg (36) tõttavad koos nelja ülejäänud pisikese puhkuse teeninud kamraadiga mai viimasel päeval taas isamaa eest lahingusse, kuid nad ei jää igavesti sinist särki selga tõmbama. Ülemäära roosiline pole olukord ka nurgaründajate sektsioonis, mida veab peaasjalikult Robert Täht, kelle puudumine nädalavahetusel samuti valusalt tunda andis. Loodame, et tegemist oli kogenematusest ja kehvast kokkumängust tingitud ajutise tagasilöögiga ning pealekasvav põlvkond karastub kärmelt. Uus matš ootab juba kolmapäeval Horvaatias.

Võrkpallikoondis Hispaanias. Foto: CEV

Tuleva nädala ennustus

2% on tõenäosus, et mõlemad Eesti tenniseneiud ületavad Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel oma mulluse tulemuse. Kaia Kanepil (WTA 85.) on see kordades lihtsam, sest ta piirdus aasta eest avaringiga. Tõsi, tänane vastane sakslanna Julia Görges (WTA 18.) on kõike muud kui lihtne.

Anett Kontaveit (WTA 17.) mängis mullu tublisti ja jõudis 16 sekka. Elu esimeseks Suure Slämmi veerandfinaaliks tuleb tal ületada neli tõket. Jah, naiste tipptennise tase on ühtlane ja etteaimamatu, kuid esimese kahe ringi läbimine näib kohustuslik, sest (potentsiaalsed) vastased on asetamata. Seejärel võib Kontaveiti oodata valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 11.) ning neljandas ringis tšehhitar Petra Kvitova (WTA 6.), kellele Kontaveit kaotas kuu aja eest Stuttgarti finaalis. Läheb keeruliseks, kuid loodame parimat!