Nii mängib Kaia Kanepi praegu Pariisis.Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Tennis
27. mai 2019, 13:50

VÕIT: Kaia Kanepi võitles end Pariisis põrgust paradiisi! (13)

Kaia Kanepile algas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringi mäng sakslanna Julia Görgesega kurjakuulutavalt, kuid lõppes hiilgavalt.

Maailma edetabelis 88. kohal paiknev Kanepi on sõna otseses mõttes imeline sportlane. Eriti siis, kui ta ennast käima saab. Seda kunsti demonstreeris ta täna keskpäeval Pariisis Roland Garros' saviliivaväljakul.

Kanepi jäi avasetis taha koguni 1:4. Aga siis, kui nii mõnelegi inimesele võis tunduda, et kohtumine hakkab juba käest libisema, sattus 33aastane eestlanna väga heasse hoogu ja näitas paiguti oma parimaid oskusi. Kanepi võitis esimese seti 7:5.

Teine sett kujunes Kanepi jõudemonstratsiooniks. Ta võitis selle 6:1 ja marssis teise ringi. Muide, see oli Kanepi seitsmes võit Suure Slämmi turniiride avaringis asetatud mängijate üle. Ühtlasi on see ka rekord, kui alustada arvepidamist aastast 2001, mil hakati asetust andma 32 tennisistile.

Tema järgmine vastane on hiinlanna Shuai Zhang (WTA 50.), kes alistas 6:1, 6:1 USAesindaja Varvara Leptšenko (WTA 129.), kes jõudis põhitabelisse kvalifikatsiooni kaudu.

 
 
 
View this post on Instagram

What drop for a last shot... 🤸 #tennis #dropshot #rolandgarros

A post shared by Kaia Kanepi (@kaiakanepi) on


Enne tänast kohtumist Görgesega:

Kanepi ja maailma edetabelis 18. kohta hoidev Görges on mänginud kuus korda ning nende kohtumiste seis on 3:3. Viimati mängisid nad tänavu USAs Indian Wellsi turniiril, kus eestlanna pidi väljakult lahkuma kaotajana.