Foto: Reuters/Scanpix
Esport
27. mai 2019, 14:54

Professionaalne „Dota 2“ mängija kavatseb streikida, et võidelda vihakõnega (4)

Ülimenuka MOBA žanrisse kuuluva arvutimängu „Dota 2“ iga-aastane suurvõistlus The International koputab uksele. Sellele eelneb aga Venemaal toimuv viimane kvalifikatsiooniring EPICENTER Major. Virtus Pro meeskonna liige Alexei „Solo“ Berezin ähvardab turniirist eemale jääda. Miks?

Nimelt kavatseb Berezin streikida, kuniks Valve võtab ette ühe teise küberatleedi – hiljuti mängus pea kaotanud ja seejärel vastaseid vihakõnega kostitanud Sébastien „7ckngMad“ Debs, vahendab Polygon.

Debs, kes kuulus möödunud aastal The Internationali võitnud OG tiimi, jäi ühele Redditi kasutajale silma, kui sõimas netimängus vastasteks olnud vene rahvusest noor. Muuhulgas kasutas ta fraase „kolmanda maailma koerad“ ning „vene hoorad“. 

Debs vabandas hiljem enda käitumise eest Redditi vahendusel. Selle peale avaldas enda arvamust Berezin, kes on oma rahvuse üle uhke ning leidis, et säärane käitumine ei tohiks olla mitte mingil moel väljavabandatav.

Berezin kutsus Valve'i (mängu looja) avalikult üles Debsile õiglast karistust jagama, tuues samas näite lähiminevikust, mil Carlo „Kuku“ Palad samaväärse teo eest mängukeelu sai.

EPICENTER Major leiab aset 22.-30 juunil Moskvas, The International 2019 jääb augustikuusse.