Foto aastast 1999Foto: Krista Väli
Eesti uudised
28. mai 2019, 09:05

Kümme aastat pedofiilia eest trellide taga istunud Kaur Hanson vabanes ja võttis endale uue nime (92)

Kevadel vanglast vabanenud pedofiil ja endine meediategelane Kaur Hanson võttis endale uueks nimeks Oliver Rist, mida kannab veidral kombel Eestis veel üks inimene.

ERRi uudisportaal kirjutab, et sünnist saati Oliver Risti nime kandnud mees ei ole rahul sellega, et tal nüüd kurjategijast nimekaim on, ja tema sõnul võiksid nimevahetusele kehtida siiski mingisugused piirangud.

Eestis ei ole palju seaduslikke piiranguid nime muutmisele, sest uut nime saab taotleda nii Eesti kodanik kui ka siin elav välismaalane, kusjuures kriminaalkorras karistatus nimevahetusel takistuseks ei saa. Piiranguteks on vaid see, et nimevahetusel ei tohi isiku uus nimi ja sünniaasta ühtida teise elava isiku nime ja sünniaastaga ning samuti ei saa endale võtta sellist uut perekonnanime, mida kannab rahvastikuregistri järgi 500 või enam inimest.

Kaur Hanson, kes on nüüdsest Oliver Rist, peeti kinni 2009. aasta märtsis ja sama aasta detsembris mõistis kohus talle 15 aastat vangistust laste aastaid kestnud vägistamise eest ja lapsporno valmistamise eest.