Anett Kontaveit tänases matšis.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
28. mai 2019, 15:50

TULINE KAHJU! Anett Kontaveit jooksis Pariisis lati alt läbi (14)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 17.) kaotas Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel 6:3, 2:6, 2:6 Karolina Muchovale (WTA 73.).

Avasetis sai määravaks eestlanna parem tõrjemäng, sest ta murdis vastase pallingugeimi kolm korda. Muchova suutis Kontaveidi servigeimi võita kahel puhul. Niisiis hoidis 22aastane tšehhitar oma pallingut vaid ühes geimis, kuid sealgi oli Kontaveidil kasutada kaks murdepalli.

Teine sett kulges neljanda geimini võrdselt, kuid siis hakkasid asjad Kontaveidi jaoks taspisi kiiva kiskuma. Esiteks kaotas ta oma servigeimi (1:3), vastas küll kohe murdega (2:3), kuid ei suutnudki rohkem geime võita. Näiteks kuuenda geimi murdis Muchova suisa nulliga. Mine võta kinni, kas tšehhitar parandas võrreldes esimese setiga oma taset või hoopis eestlanna langetas enda oma.

Otsustav sett oli tohutult pingeline. Teises geimis oli tšehhitaril kolm murdepalli, kuid Kontaveit suutis viis punkti järjest võita ning eestlanna pääses üle noatera. Kohe järgmises geimis suutis Kontaveit vastase pallingugeimi võita.

Muchova ei visanud aga püssi põõsasse. Seti neljandas geimis läks Kontaveit oma servil 40:0 juhtima, kuid sitkelt mänginud konkurent jõudis tasamänguni. Meie neiu sai veel ühe geimpalli, kuid lõpuks murdis Muchova Kontaveidi pallingu kohe tagasi.

Kohtumise saatuse otsustas kuues geim. Muchova murdis suurte probleemideta Kontaveidi servi ning 2:4 kaotusseisust ei suutnud eestlanna end tagasi murda. See oli neiude esimene omavaheline mäng. Lahing kestis täpselt kaks tundi.

Mullu jõudis Kontaveit Pariisis neljandasse ringi ehk 16 parema hulka. Samas ei saa tänast kaotust eriti suureks üllatuseks pidada, kuna eestlanna saviliivahooaeg polnud kuigi särav. Lisaks jõudis Muchova punasel väljakukattel tänavu oma esimesse WTA-turniiri finaali, kus ta küll kaotas.

Statistikat vaadates torkab silma, et võrreldes Muchovaga oli Kontaveit eriti suures hädas oma teise serviga. Ta võitis vaid 33% teise servi punktidest, tšehhitari vastav protsent oli 46.

Samuti tegi eestlanna väga palju lihtvigu (38, äralööke oli 28) ega suutnud murdepalle hästi ära kasutada – 14 võimalusest realiseeris Kontaveit kõigest viis, Muchoval oli 15 murdepalli, millest ta suutis enda kasuks pöörata kaheksa.