Madridi Reali jalgpalliklubi keskkaitsja Sergio Ramos.Foto: JUAN MEDINA
Jalgpall
28. mai 2019, 17:25

AJASTU LÕPP? Maailma vihatuim keskkaitsja Sergio Ramos on valmis Realist lahkuma (1)

Sergio Ramos on üks neist mängijatest, keda vastased vihkavad, aga omad armastavad. Hispaanlane on tuntud küll oma räpaste võtete poolest ja teda tuleb pidada maailma kõige vihatumaks keskkaitsjaks, samas on ta ka jalgpallimaailma üks hinnatumaid selle positsiooni mehi.

33aastane Ramos tahtis hiljuti Hiina siirduda, vahendas Madridi Reali presidendi Florentino Perezi sõnu Marca. "Temale lähedal olevad inimesed ütlesid mulle, et Ramosele on Hiinast väga hea pakkumine tehtud.

Sealse liiga reeglite tõttu ei taha nad aga üleminekutasu maksta, kuna nad peaksid seda tasuma topelt. Mis mul Sergiole ikka öelda on – Real ei lase oma kaptenil tasuta minema jalutada," ütles Perez.

Ramos on Hispaania kuninglikus klubis mänginud alates 2005. aastast, mil ta liitus Realiga Sevillast. Põhirolli kandnud keskkaitsja ja Madridi sats on olnud üliedukad, muuhulgas on võidetud neli Meistrite liiga trofeed.

Hispaania kõrgliigas on Ramos Reali eest väljakul käinud tervelt 419 korral ja löönud keskkaitsja kohta muljetavaldavad 59 väravat. Hispaania koondises on vastavad näitajad 163 ja 18. Muide, Ramos on osav penaltilööja.

Perez rääkis ka Cristiano Ronaldost, kes lahkus mullu suvel Realist Torino Juventusesse. "Arvan, et ta tahtis uut väljakutset. Üheksa aasta jooksul Madridis ei tekitanud ta ühtegi probleemi, ta ei jäänud kunagi kuhugi hiljaks ega midagi säärast," sõnas president. "Minu jaoks on ta parim mängija, kelle Reali olen toonud."

Suvel liituvad Realiga kindlasti brasiillased Eder Militao ja Rodrygo, kuid klubi pannakse paari ka Londoni Chelsea maagilise pallivõluri Eden Hazardiga. Perez kinnitas, et on belglast Hispaaniasse meelitanud juba aastaid ning loodetavasti läheb tänavu õnneks. Jutuajamisi pole Hazardi ega Chelseaga aga peetud, kuna Inglismaa klubi valmistub Euroopa liiga finaaliks.

Reali jaoks oli möödunud hooaeg pettumustvalmistav. Hispaania kõrgliigas oldi kolmandad, kuid vahe tiitli võitnud igirivaali Barcelonaga oli üüratu. Meistrite liigas langeti konkurentsist play-off'i esimeses ringis, kui Amsterdami Ajax tuuseldas neid Madridis 4:1.