„GTA V“ kaks peategelast: Michael (vasakul) ja Trevor.Foto: Rockstar Games / Take Two
Esport
29. mai 2019, 12:26

„GTA V“ ja „Red Dead Redemption 2“ arendaja sattus ahistamisskandaali keskmesse

Rockstar Games on tuntud kui „Grand Theft Auto“ ning „Red Dead Redemption“ seeriate looja. Värskelt on aga lagedale tulnud järjekordne must häbiplekk maineka stuudio minevikust. Nimelt süüdistab endine arendaja endist juhtfiguuri käperdamises.

Colin Bundschu liitus Rockstariga 2014. aasta oktoobris. Toona oli kompanii üheks juhtfiguuriks Jeronimo Barrera, keda peaaegu kõik kartsid. Nimelt olla mees piisavalt tujukas ja ebastabiilne ning omas võimu ükskõik keda päevapealt vallandada.

Kotaku värskes paljastuses selgub, et ühel töökaaslaste koosviibimisel ööklubis ligines Barrera Bundschule, haaras teda meheaust, rebis ta endale sülle ning silitas reie sisekülge. Kui Bunsdchu selle kohta personaliosakonda lõpuks kaebuse esitas (esialgu oli mehel hirm, et kaotab selle tõttu oma unistuste töökoha), ütles Barrera, et ei mäleta õhtust midagi. Piisavate tõendite puudumisel jäi uurimine katki.

Hiljem selgus aga inimeste omavaheliste meilide uurimise tulemusena, et Barrera (ning hiljem tema advokaat) lükkasid Bundschu väite kategooriliselt ümber. Väited selle kohta, et Barrera midagi ei mäleta, olid unustatud.

Bundschu lahkus Rockstarist üpris varsti peale situatsiooni aset leidmist. Barrera püsis juhikohal kuni 2018. aastani, mil (iroonilisel kombel) ujusid pinnale jutud sellest, kuivõrd karmilt töötajatesse suhtuti ning paljud nimetasid kompaniis valitsevat õhkkonda ka „hirmukultuuriks“.