Kaia Kanepi tänases matšis Zhang Shuai vastu.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. mai 2019, 14:40

VINGE! Hiinlannale avaseti kaotanud Kanepi sammus kolmandasse ringi! (12)

Eesti tennise teine number Kaia Kanepi (WTA 88.) võitis Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste teises ringis 6:7(4), 6:0, 7:5 Shuai Zhangi (WTA 50.).

33aastane eestlanna ja 30aastane hiinlanna polnud omavahel varem kohtunud. Täna alustas veidi paremini Zhang, kes avaseti teises pooles kindluse leidis ja seisuks 5:3 haapsallanna pallingu murdis. Kanepi vastas aga kiiresti ning murdis kohe vastu, peagi olid tablool viiginumbrid 5:5 ja 6:6. Kiires lõppmängus oli Zhang aga napilt parem, loovutades Kaiale neli punkti.

Teise seti alguses võttis Kanepi kiiresti sisse mugava eduseisu ja peagi särasid tablool juba numbrid 6:0. Töö kiire ja korralik!

Zhang Shuai. Foto: AFP/Scanpix

Kolmas sett algas tasavägiselt ja alustuseks võitsid mõlemad ühe vastase pallingugeimi. Seejärel võttis Kanepi sisse 4:1 eduseisu, kuid Zhang võitles end mängu tagasi. Järgnevalt nähti tablool viigiseise 4:4 ja 5:5, kuid eestlanna pani ikkagi oma paremuse maksma.

Kanepi alistas avaringis kahes setis tugeva sakslanna Julia Görgesi (WTA 18.). Ta on ka ainus üksikmängus võistlust jätkav Eesti tennisist, sest Anett Kontaveit (WTA 17.) kaotas teisipäeval Karolina Muchovale (WTA 73.).

Turniiri kolmandas ringis tuleb Kanepile vastu 22aastase venelanna Veronika Kudermetova (WTA 68.), kes sai 7:5, 6:1 jagu 25aastasest kasahhaitarist Zarina Diyasist (WTA 99.).

Kaia Kanepi pärast avringi võitu Julia Görgesi üle. Foto: AFP/Scanpix

Tegelikult jätkub ka Kontaveidi turniir: koos venelanna Darja Kassatkinaga alistati paarismängu esimeses ringis 6:4, 6:1 Kasahstani ja Rumeenia duo Julia Putintseva - Andreea Mitu.