Anett Kontaveit. Foto: Zuma Press / Scanpix
Tennis
29. mai 2019, 16:21

ASI SEEGI! Üksikmängus põrunud Anett Kontaveit teenis lohutusvõidu

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel üksikmängus kohe avaringis välja langenud Anett Kontaveit (üksikmängu WTA 17.) pole siiski kotte veel kokku pakkinud. Koos Darja Kasatkinaga (WTA 21.) tuldi kolmapäeval väljakule paarismängus, kus Eesti-Vene duot saatis edu. 

Kasatkina ja Kontaveit olid kahes setis 6:4, 6:1 üle Rumeenia-Kasahstani paarist Andreea Mitust (WTA 813.) ja Julia Putintsevast (WTA 28.). 

Avasett kujunes tõeliseks murrete duelliks. Kümnest geimist suutsid servijad oma pallingut hoida vaid kolmes. Vastaste serviagoonia kandus üle ka teise setti, kus nad kordagi oma pallingut hoida ei suutnud, tänu millele pääsesid teise ringi just Kontaveit ja Kasatkina. 

Järgmises ringis tuleb Eesti-Vene duole vastu kas Ukraina-Venemaa paar Katerina Kozlova–Alexandra Panova või Taiwani õed Hao-Ching Chan–Latisha Chan.

Võrreldes üksikmänguga on paaristurniiri tõepoolest ainult lohutusauhind. Kui individuaalselt oleks teise ringi jõudmisega tennisist teeninud 87 000 eurot, siis paarismängus on sama kaugele jõudmise autasu kõiges 23 000 eurot.