Kaia Kanepi.Foto: Zuma Press / Scanpix
Tennis
29. mai 2019, 16:49

Kaia Kanepi oma edu võtmest: mängisin alguses palju liivatennist, minu mäng on agresiivsem (1)

Eesti tennise teine number Kaia Kanepi (WTA 88.) võitis Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste teises ringis 6:7(4), 6:0, 7:5 Shuai Zhangi (WTA 50.).

"Alguses oli mul tegelikult natuke raske harjuda, sest [avaringivastane Julia] Görges lõi nii kõvasti ja kiiresti, kõik pallid tulid minuni, aga Zhang ei löönud nii kõvasti," vahendab ERRi spordiportaal neljandat korda Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi jõudnud Kanepi sõnu. "Siis kohe ajastus polnud päris see, hästi palju lõin üle, sest pall ei tulnud minuni."

"Tundsin, et mingil hetkel jäin liiga passiivseks ja mängisin palju sellist liivatennist, aga minu tennis on ikkagi agressiivne ja siis proovisin teises setis muuta, olla ise agressiivsem," selgitas ta.

Kuigi Kanepi nautis ka selles mängus fännide üsna valjuhäälset ergutamist, hakkas ta teisest setis ka ise häälekamalt punkte tähistama. "Vastasel oli palju toetajaid, karjuti tema poole ka hästi ja ma mõtlesin, et ei saa lasta endale niimoodi teha, proovisin sellepärast agressiivsem olla," muheles haapsallanna.

Turniiri kolmandas ringis tuleb Kanepile vastu 22aastase venelanna Veronika Kudermetova (WTA 68.), kes sai 7:5, 6:1 jagu 25aastasest kasahhaitarist Zarina Diyasist (WTA 99.).