11 punkti toonud Filip Sestan (valges) meie blokki üle mängimas. Foto: cev.eu
Võrkpall
29. mai 2019, 19:50

Põhimeesteta võrkpallikoondis ei saa kuidagi eduvankrile, naised avasid võiduarve

Eesti rahvusmeeskond pidas Varaždinis Euroopa Kuldliiga teise alagrupimängu Horvaatiaga ja sai 1:3 (26:24, 20:25, 13:25, 21:25) kaotuse.

Eesti resultatiivseim oli Kristo Kollo 16 punktiga (efektiivsus +9, rünnak 42%). Hindrek Pulk toetas teda 9 (+8, 36%), Rauno Tamme 8 (+3, 50% ja Timo Tammemaa 7 (+3, 75%) punktiga. Horvaatide parim oli Leo Andric 24 (+15, 52%) punktiga. STATISTIKA

Eesti eest ei teinud jätkuvalt kaasa kuus põhimeest – Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Ardo Kreek ja Rait Rikberg, kes liituvad koondisega alles mai viimasel päeval. 

Eesti naistekoondis avas samal ajal Euroopa Hõbeliigas oma võiduarve. B-grupi teises mängus oldi 3:2 (17:25, 25:17, 23:25, 27:25, 15:13) üle Portugalist.

Eesti parimana tõi Kristel Moor 23 punkti (+18, 47%), Kristiine Miilen lisas 18 (+10, 39%), Liis Kullerkann 16 (+15, 54%) ja Nette Peit 11 silma (+3, 30%). STATISTIKA

Mees- ja naiskonna treenerite ja mängijate kommentaarid:

Peatreener Gheorghe Crețu ütles, et hetkel makstakse kooliraha, mis on igati normaalne ja ootuspärane olukord. "Need mängud nende meestega ongi mõeldud selleks, et kooliraha maksta, selle ideega me seda hooaega alustasime. Meil olid ka täna võimalused see kohtumine võita ja on kahju, et me seda ära ei kasutanud, ent kokkuvõttes on sellistest mängudest väga palju kasu. Noored mehed saavad hindamatu kogemuse ja õpivad, mul on hea meel, et nad said tunda pinge all tegutsemist. Kokkuvõttes saavad nii noored sidemängijad kui teised sellest kõigest enesekindlust juurde," rääkis Crețu.

"Näiteks Silver (libero Silver Maar-toim) pandi kohe serviga tugeva surve alla ja ta sai tunda suurt vastutust ning pinget. Kui meil teda tulevikus tähtsamates mängudes vaja läheb, on tal mingi kogemus juba olemas. Samuti tahtsin väga teada saada, kuidas Märt (18-aastane Märt Tammearu-toim) hakkama saab ja seetõttu vahetasin Pulga puhkama. Märt üllatas mind - ta ei tee rünnakul peaaegu üldse vigu ja see on nii noore mängija puhul üllatav," lisas juhendaja.

Koondise üks kogenumaid mehi, nurgaründaja Kristo Kollo tõdes, et kuigi mängus oli ilusaid hetki, sai lõpuks määravaks kogemuste puudus. "Teatud hetkedel lööb see välja, et ühed on juba mänginud selliseid kohtumisi, teised mitte. Me võime pikka aega punkt-punktis mängida, ent otsustavatel hetkedel teeme valesid otsuseid, noorus ja uljus löövad välja. Aga need ongi sellised mängud, kus seda kogemust saada ja ma usun, et noored võtavad siit, mis võtta annab," ütles Kollo.

"Võrreldes Hispaania kohtumisega oli platsil kindlasti mugavam olla, nii mul endal kui kõrvalt vaadates ja tunnetades ka noorematel. Iga mänguga tuleb kogemust juurde, seda on juba nägudestki näha. Esimene geim oli väga tubli, tulime ju suurest kaotusseisust välja ja suutsime võita. Samas kolmanda geimi algus ja keskkoht lähevad negatiivse poole peale, seal tuli igalt poolt valesid otsuseid - nii vastuvõtul kui rünnakul. Aga kokkuvõttes ütlen, et võrreldes esimese mänguga oleme paremaks muutunud, kuigi arenguruumi jagub ikka palju," lisas Kollo.

“Sellel tasemel ükski võit ei tule kergelt,” kommenteeris mängu käiku Eesti rahvusnaiskonna peatreener Andrei Ojamets ja lisas, “Esimene geim jäi selle taha, et me ei suutnud otsustavatel hetkedel hoide pead külmana. Tegime mõned valed otsused ja rumalaid vigu, aga hiljem hakkas mäng jooksma. Vastasel oli probleeme servi vastuvõtuga ja me suutsime selle ära kasutada. Eriti meeldib mulle, et meie diagonaalründaja Kristel Moor suutis iseendale ja meie sidemängijatele tõestada, et temaga võib arvestada ja peab arvestama. Kristel vedas meid otsustavatel hetkedel väga hästi. Veel tahan kiita Kaisa Bahmatsevi, kes sekkus väga hästi mängu. Suured tänusõnad kogu naiskonnale!”

Meeste mängu pikemat kokkuvõtet on võimalik lugeda SIIT, naiste oma SIIT