Legendaarne korvpallitreener Jim Boeheim.Foto: Mark Konezny
Korvpall
30. mai 2019, 11:27

VIDEO | Inimese surnuks sõitnud legendaarne korvpallitreener: kas ta hingab?

USA ülikoolikorvpalli üks legendaarsemaid treenereid Jim Boeheim sõitis tänavu veebruaris otsa mehele, kes suri. Nüüd on avalikkuseni jõudnud politsei poolt sündmuspaigal tehtud video.

74aastane juhendaja oli õhtusöögilt koju sõitmas, kui ta nägi tee peal seisvat autot. Boeheim üritas kokkupõrget masinaga vältida, kuid sõitis otsa mehele, kes oli rikki läinud autost välja tulnud.

Politseinikud viisid Boeheimi jaoskonda, et tema ütlused ametlikult talletada. Lõpuks selgus, et treener ületas kiirusepiirangut 17 km/hga, kuid mingit süüdistust talle ei esitatud. Tegemist oli traagilise õnnetusega, leidis politsei.

Avalikkuseni jõudnud klipis on näha, kuidas mundrikandjad tunnevad ilmselgelt šokeeritud olevale Boeheimile kaasa. "Sa ei tee midagi valesti, aga tapad kedagi... See on karm," ütles üks politseinik.

Samuti on näha, kuidas Boeheim uuris politseinikult, kas autolt löögi saanud mees hingab. "Kui ma tema juurde kõndisin, siis ta ei hinganud," teatas ta.

Boeheim on Syracuse'i ülikooli korvpallimeeskonna peatreener alates 1976. aastast. 2003 krooniti tema võistkond üliõpilasmeistriks, kuid ameeriklane on tegusid teinud ka meeste korvpallis. USA abitreenerina on ta kolmekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister.

Politsei videot sündmuskohalt: