Ott Tänak.Foto: MARTIN BERNETTI
WRC
30. mai 2019, 12:58

Ott Tänak ennustab, milliseks kujuneb tänavune tiitliheitlus

Autoralli MM-karussell on liikunud Portugali, kus sõidetakse sel nädalavahetusel hooaja seitsmes etapp. Ott Tänak ja Martin Järveoja on stardis ühed soosikud.

MM-sarja poolt avaldatud eelvaates kinnitas Tänak, et tema eesmärk on maailmameistritiitel. "Teame, et meil on olnud probleeme auto töökindlusega. Samas olen kindel, et meeskond suudab asjad õigesse rööpasse viia," usub eestlane Toyotasse.

Tänak rääkis ka tasavägisest MM-sarjast. "Tiitliheitlus on viimastel aastatel olnud väga tihe ja nii läheb ka tänavu. Mul pole kahtlustki, et võitlus kestab hooaja viimase rallini."

Saates sai teiste hulgas sõna ka üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb, kes oli eelmisel MM-etapil Tšiilis kolmas. Prantslane näitas suurepärast kiirust ning oli pärast autoga kohanemist alati kõrges mängus.

"Minu olukord pole lihtne. Tulin mõned aastat pärast lõpetamist MM-sarja tagasi, kus sõidan siin ja seal," viitas Loeb faktile, et ta ei sõida täishooaega. "Rütmi leidmine on keeruline. Lisaks sõidame ju MM-sarjas, minust eespool olevad sõitjad kuuluvad maailma paremikku. On üpris hea tunne nende pilootidega minu vanuses (Loeb on 45aastane - toim.) võidelda."

MM-sarja üldseis

1. Sebastien Ogier (Citroen) 122 punkti
2. Ott Tänak (Toyota) 112
3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
4. Kris Meeke (Toyota) 56
5. Elfyn Evans (M-Sport) 55

Konstruktorite arvestus

1. Hyundai 178 punkti
2. Toyota 149
3. Citroen 143
4. M-Sport 100