Jari-Matti Latvala.Foto: TGR WRC
WRC
30. mai 2019, 18:03

Kehvalt hooaega alustanud Latvala ülestunnistus: mul tekkis motivatsioonikriis

Toyota rallivõistkonnas sõitev Jari-Matti Latvala ütles enne Portugali MM-etappi, et pärast tiitlivõimaluste kustumist tekkis tal probleeme motivatsiooniga.

Nüüd tunneb soomlane, et kirg on tagasi, aga tiitliheitluses olemist igatseb ta siiski taga. MM-sarjas üheksandal kohal olev Latvala jääb liidrist Sebastien Ogier'st maha juba 90 punktiga.

"Edu toidab enesekindlust, aga ebaõnnestumine sööb seda. Kui oled MM-sarjas juba pikalt sõitnud, pakub huvi ainult maailmameistritiitel. Ja kui saad aru, et tiitlivõimalus on läinud, kukub ka motivatsioon. See on raske hetk, aga sõitjal tuleb ennast tagasi lainele saada," vahendas Latvala sõnu Soome telekanal MTV.

34aastase Latvala on tänavusel hooajal saanud kahel korral viienda koha, esikolmikusse pole tal asja olnud. Pärast kümnenda kohaga lõppenud Korsika rallit oli soomlase jaoks lõplikult selge, et tiitliheitluses ta enam kaasa ei mängi. 

"Motivatsioon oli maas, aga suutsin enne Argentiina rallit enda jaoks uue nurga leida. Vihmase ilma tõttu oli esimene päev väga raske, aga edaspidi oli juba tore sõita," meenutas ta.

Tšiili rallil oli Latvala kohati väga kiire, aga teisel päeva lõpus sõitis ta vastu kivi ja pidi lõpuks leppima 11. kohaga.

Latvala leping Toyotaga lõppeb tänavuse hooajaga ja kuluaarides on sahistatud, et soomlane on oma uue kontrahti šansid Toyota silmis juba maha mänginud. 

"Loomulikult tahaksin sõitmist jätkata. Võistkonnad noolivad sõitjaid, kes suudavad esikolmikusse pääseda. Olin mullu sarnases situatsioonis nagu tänavu ja siis suutsime oma töö hästi ära teha," viitas Latvala mulluse hooaja teisele poolele, kui ta jäi poodiumilt välja vaid kahel korral.

MM-sarja üldseis enne Portugali rallit:

1. Sebastien Ogier (Citroen) 122 punkti
2. Ott Tänak (Toyota) 112
3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
4. Kris Meeke (Toyota) 56
5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
8. Esapekka Lappi (Citroen) 34
9. Jari-Matti Latvala (Toyota) 32
10. Teemu Suninen (M-Sport) 30
11. Dani Sordo (Hyundai) 26