Nicole Gibbs tunamullua US Openil. Foto: Yan Lerval/SIPA/Scanpix
Tennis
31. mai 2019, 10:18

JUMAL TÄNATUD! Tipptennisist sai haruldasest vähist võitu

Tipptennisist Nicole Gibbs (WTA 115.) sai hiljuti kohutava uudise osaliseks, kui tal vähk avastati. Õnneks osutus ameeriklanna võitlus pahaloomulise kasvajaga lühikeseks. 

26aastane Gibbs sai ohust teada oma hambaarsti käest, kes avastas naise suulaest midagi ebatavalist. Hiljem sai tennisist uuringutelt kinnituse, et tal on süljenäärmevähk.

Kaks nädalat tagasi käis parimal juhul maailma edetabelis 68. positsioonil olnud valgepallur operatsioonil, mille käigus pahaloomuline kasvaja eemaldati. 

Gibbs kuulutas vähist jagu saamist oma sotsiaalmeedia kontodel rõõmsameelselt kõikidele toetajatele. Kuigi alati jääb võimalus, et kasvaja tuleb tagasi, on nii tema kui ka arstid lootusrikkad, et operatsiooni käigus õnnestus vähirakud täielikult eemaldada. 

Ameeriklanna lisas oma postituse juurde ka huvitava fakti: nimelt on süljenäärmevähki maailmas diagnoositud ainult käputäiel inimesel.

Kui esialgu lootis Gibbs väljakule naasta juuni lõpus, mil toimuvad Wimbeldoni kvalifikatsioonimatšid, siis seoses pisikeste tagasilöökidega operatsioonist taastumisel pandi see plaan praegu ootele. 

Gibbs on karjääri jooksul võitnud seitse ITF-turniiri, WTA-võistlustel on ta korra jõudnud finaali, kus kaotas Yanina Wickmayerile.