Kergejõustik
31. mai 2019, 20:24

Magnus Kirt: vaimselt on väga raske võistlema tulla, kui tead, et viimases visketrennis visata ei saanud

Eesti odaviskerekordi omanik Magnus Kirt esines Tartus Gustav Sule memoriaalil väärikalt ja sai mäekõrguse võidu, kuid tribüünil istunud publik ei aimanud, et 29aastane sportlane võitles probleemidega.

"Vaimselt on väga raske võistlema tulla, kui tead, et viimases visketrennis oda visata ei saanud," rääkis tulemusega 87.65 triumfeerinud Kirt, kellel jäi avavõistluse järel õlg kangeks. "Esmaspäeval kõksisin ainult natuke kuuli ja topispalli."

Kirt edenes Tartus tõusvas joones: avakatsel viskas 80.97, teisel 83.92, kolmandal 84.57, neljandal 82.49, viiendal 87.65 ja kuuendast loobus.

"Alustasin päris rahulikult," rääkis Kirt. "Viiendal katsel pingutasin juba väga tugevalt. Pärast 87 meetrit otsustasin, et targem on viimasest viskest loobuda."

Kuigi Kirdi tänavused tulemused on väga head, on ta hooaja algus olnud keeruline. Kolm ja pool nädalat tagasi pidi ta seljavigastuse tõttu loobuma Shanghai Teemantliiga etapist.

Soomes Vantaal püstitas Tõrvast pärit sportlane maailma hooaja tippmargi 89.33, kuid pärast etteastet tekkis õlavaevus.

"Jaheda ilmaga võisteldes tõmbab õla tagant kangeks," selgitas Kirt probleemide tagamaad. "Pärast Soome võistlust oli tunne normaalne, kuid hiljem muutus õlg kangeks."