Eesti paarisaeruline neljapaat (paremalt vasakule: Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson, Jüri-Mikk Udam) Luzernis.Foto: Fred Killing / Eesti Sõudeliit / Facebook
Sõudmine
1. juuni 2019, 16:17

Eksperimentaalne neljapaat ei liuelnud EMil medalisõitu (2)

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson, Jüri-Mikk Udam) piirdus Luzernis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel oma poolfinaalis viienda kohaga ning sõuab homme B-finaalis.

Eksperimentaalse koosseisuga Eesti neljapaat võttis sõidu algfaasis sisse viienda koha ning jäi sellele paigale lõpuni. Norra ja teised libisesid tasapisi eest, Šveits jäi aina kaugemale maha.

Tolle poolfinaali võitnud Hollandi kvartett läbis kahe kilomeetri pikkuse distantsi eestlastest 16,15 sekundit kiiremini. A-finaalist ehk poolfinaali kolmandast kohast jäi Eestit lahutama pisut alla 12 sekundi. 

"Tehniline koostöö kippus alt vedama ning startki jäi hellaks," kommenteeris sõudjate treener Matti Killing tänast sõitu sõudeliidu kodulehe vahendusel. "Ilmselt mõtleme liialt distantsi peale ette ega julge kohe vajutada. Mehed on võistluse jooksul näidanud erineva klassiga sõite. A-finaalist me ei unistanudki, samas kogeme, et tasemevahe liidritega on suur."

EMi eel sõnas Killing Õhtulehele, et meie meeste veekilometraaž on nii väikene, et EMil medali peale meil niikuinii asja pole. „Oleks meil pjedestaalile ronimise moment, siis sõuaksid parimad parimatega. Praegu otsustasime noorematele veel ühe stardivõimaluse anda.”

Esimese poolfinaali tulemused (kliki pildil):

Teise poolfinaali tulemused (kliki pildil):

B-finaalis selguvad kohad 7.-12. Tänavu startis EMil 14 nelikut.