Viktoria Azarenka.Foto: SIPA/SCANPIX
Tennis
1. juuni 2019, 17:03

Tipptennisist ootamatust rasedusest: olin hirmul (2)

"Minu esimene mõte oli, et mu karjäär on läbi. Ma ei mängi enam kunagi tennist."

Rasedus ei kuulunud valgevenelanna Viktoria Azarenka (29) 2016. aasta plaanidesse, seega tabas too teade naist üllatusena. Ta hoidis tol momendil maailma edetabelis kuuendat kohta ning oli hiljuti võitnud Miamis oma 20. WTA-turniiri. 

Hea vormi nautimise asemel pidi ta hooaja varakult lõppenuks kuulutama ja sünnituseks valmistuma. "Olin hirmul," tunnistas Azarenka BBC-le.

"Kuid ühel hetkel muutsin oma mõttemaailma ja teadsin, et naasen profina tenniseväljakule. Küsimus oli vaid millal. Tundsin, et rasedus on õnnistus, kuid tahtsin ka oma unistusi täita ja oma karjääri edendada."

2016. aasta detsembris sünnitas Azarenka poja, kellele pani nimeks Leo. Juba järgmise aasta juunis oli valgevenelanna tagasi tennisekarussellil ja jõudis Wimbledonis neljandasse ringi. 

"Olen kindel, et paljud naised ei suuda minuga samastuda, kuid tundsin end pärast rasedust väga palju paremini. Tundsin end füüsiliselt palju tugevamini ning et mu keha küpses viimaks naiseks."

 
 
 
View this post on Instagram

‪Happy Mother’s Day to everyday real superhero’s ❤️ ‬

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on


Nagu värskete lapsevanematega tihti juhtub, muudab esimese võsukese sünd inimese mõttemaailma kardinaalselt. Nii ka Azarenkal. "Enne poja sündi oli tennis mu elu," märkis ta.

"Ütlesin, et naasen väljakule, sest minu jaoks oli jätkuvalt oluline seda inimestele tõestada. Aga ma ei armasta tennist enam nii palju. See on okei, sest tahan iga minuti oma elust veeta pojaga. Kuid tennise mängimine on mu töö."

Käimasolevatel Prantsusmaa lahtistel jõudis Azarenka teise ringi, kus kaotas kolmes setis maailma esinumbrile Naomi Osakale.

Osaka turniiri lõppes täna kolmandas ringis Tšehhi tennisistilt Katerina Siniakovalt (WTA 42.) saadud 4:6, 2:6 kaotusega.