Nõmme Kalju ründaja Liliu.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
1. juuni 2019, 17:45

Teist vooru järjest penaltiga eksinud Kalju küttis Maardule sauna (1)

Tiitlikaitsja Nõmme Kalju rullis meistrivõistluste 14. voorus tulemusega 6:0 üle Maardu linnameeskonna.

Kui üldiselt on Kaljul sel aastal esinenud palliplatsil ootamatult palju probleeme, siis täna Hiiu staadionil õieti põnevaks ei läinudki.

Brasiillane Liliu viis kodumeeskonna juba 4. minutil Sander Puri tsenderduse järel 1:0 juhtima ning duubeldas eduseisu 13. minutil nurglöögi järel. Vahejaks juhtis Kalju 3:0, sest 42. minutil oli täpne Kaspar Paur.

Sama mees skooris ka 62. minutil, kui kasutas ära Maardu väravavahi Ilja Kassjantšuki ebaõnnestunud tõrje. Kaheksa minutit hiljem valas Kassjantšuk hingele pisut palsamit, kui tõrjus Kalju kapteni Maximiliano Ugge penalti. Kusjuures Kalju eksis penaltiga ka eelmises mänguvoorus Paide vastu, siis oli lööjaks Puri.

Ent Kalju viies värav ei jäänud tulemata, 81. minutil vormistas Liliu oma hooaja esimese kübaratriki. Ka Ugge sai enne lõpuvilet värava kirja – 86. minutil suunas ta nurgalöögi järel palli peaga Maardu võrku.

Aga tänane sahmakas pole Maardu hooaja suurim, FCI Levadia nüpeldas liiga uustulnukat märtsi viimasel päeval koguni 8:0.

Möödunud hooaja suurim väravakütt Liliu oli enne tänast skoorinud liigas vaid kaks korda, kuid tõusis nüüd vastavas edetabelis jagama 5.–9. kohta.

Kell 19 alanud mängus alistas Viljandi Tulevik Tartus 1:0 kohaliku Tammeka. Kohtumise ainsa värava lõi 63. minutil Rainer Peips. Seejuures jättis Tammeka kapten Tauno Tekko 37. minutil realiseerimata penalti (Karl-Romet Nõmm tõrjus).

Tuleviku poolkaitsja Tanel Lang teenis 90+3. minutil teise kollase ehk punase kaardi ega saa oma meeskonda järgmises voorus aidata.

Standings provided by Sofascore LiveScore