Ott Tänak Portugalis.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
1. juuni 2019, 21:12

Ott Tänak vastuolulisest päevast: plaan polnud küll päris selline, aga vähemalt olen võitluses sees

Ott Tänakul ja Martin Järveojal oli Portugali rallil laupäeval mitmeid probleeme, kuid nad lõpetasid päeva kõige kiuste esikohal.

Päeva avakatse alguses kadusid eestlaste Toyota Yarisel pidurid ning viimase katse järel sõnas Tänak, et parem esimene amort on katki. Õnneks maksid mõlemad mured ajas vaid laias laastus kümmekond sekundit.

"25 km enne finišit läks parem esimene amort katki, seega pidime katkisega edasi sõitma," lausus Tänak WRC otse-eetris päeva viimase ehk 13. kiiruskatse kohta.

Ta lisas: "Jah, peatusin [korraks sel katsel]. Viis kilomeetrit hiljem sõitsin ühe kurvi laiaks ja pidin tagurdama. Oli keeruline katse."

Homsest: "Edestame Thierry'd üheksa sekundiga, eesmärk on ta selja taga hoida. Kui probleeme pole, peaks tulema hea päev. Plaan polnud küll päris selline, aga vähemalt olen võitluses sees. Aeglane pühapäev oleks igav. Esmalt proovime esikoha kindlustada ja siis vaatame, mida punktikatse toob."

Ogier' muljed: "Päev polnud liiga halb, aga hommikupoolik oli kahtlemata parem kui pärastlõuna. Meie rehvivalik polnud parim ning seadete muutmine ei õnnestunud samuti kõige paremini. Õpin jätkuvalt seda autot tundma, iga päev on õppimiseks.

Kui recce ajal tingimusi nägin, mõtlesin, et okei, jään 15 punktiga rahule (3. koht – M.T.). See on jätkuvalt võimalik. Tõsi, meie kaotus [Neuville'ile] on natuke liiga suur, et puhtalt võidelda, sest homme on lühike päev. Tõenäoliselt pean esimestel läbimistel taas natuke teed puhastama, sest lahtist kruusa on palju."

Neuville'i mõtted: "Üsna positiivne päev. Vähendasin liidriga vahet, auto töötas korralikult ja tundsin end mugavalt. Tegin pärastlõunaks hea rehvivaliku, hommikupoolikuks ehk mitte nii hea. Aga olen jätkuvalt võiduvõitluses sees.

Võit on käeulatuses, aga ei tasu unustada, et Tänak on seni olnud nädalavahetuse kiireim mees. Temaga on väga keeruline võidelda. Kris tegi samuti täna tugeva päeva. Vaatame, mis on võimalik. Alla me ei anna, aga teame, et midagi lihtsat ei tule."

ÜLDSEIS PÄRAST 13. KATSET:

  • 1. Ott Tänak (Toyota) 2:47.23,1
  • 2. Kris Meeke (Toyota) +4,3
  • 3. Thierry Neuville (Hyundai) +9,2
  • 4. Sebastien Ogier (Citroen) +21,0 
  • 5. Esapekka Lappi (Citroen) +1.37,5
  • 6. Teemu Suninen (M-Sport) +2.02,7
  • 7. Elfyn Evans (M-Sport) +6.10,4
  • 8. Kalle Rovanperä (Škoda WRC2) +8.33,8
  • 9. Jan Kopecky (Škoda WRC2) +9.35,3