Jordan Henderson (vasakul) ja Jürgen Klopp.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
2. juuni 2019, 07:48

Kapten Henderson ülistas Kloppi: uskumatu, mida ta meiega teinud on! (4)

„Kas olete kunagi varem näinud meeskonda, kes võitleks ka siis, kui bensiinipaak täiesti tühjaks saab?“ küsis üliõnnelik Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp pärast laupäevast Meistrite liiga finaali, kus tema hoolealused 2:0 Tottenhami alistasid.

Liverpooli klubi jaoks oli tegemist ajaloo kuuenda Euroopa tähtsaima karikaga, Klopp võitis Meistrite liiga aga esimest korda. Varem oli ta korra finaalis kaotanud nii Dortmundi Borussia kui ka Liverpooliga.

Nüüd tänas Klopp jalgpallureid ja oma perekonda. „Nad võitlesid minu eest ja väärivad võitu rohkem kui keegi teine.“ Õlleklaasiga pressikonverentsile saabunud sakslane jätkas: „Hooaeg oli intensiivne, kuid lõpp on ilusam, kui oleksin osanud ette kujutada. Tähistame seda kõik koos, tuleb sensatsiooniline õhtu!“

Liverpooli kapten Jordan Henderson kinnitas, et ilma Klopita poleks nad nii kaugele jõudnud. „Temata olnuks see võimatu. Uskumatu, mida ta meiega teinud on! Ühtekuuluvus on meeletu, ta lõi riietusruumi imelise atmosfääri. Mul on tõesti uhke tunne, et olen osa sellest jalgpalliklubist,“ rääkis inglane.

„See on mu karjääri parim hetk, lapsepõlveunistus täitus! Aga asi pole minus, sest pole tähtis, et just kapten karika pea kohale tõstab. Asi on klubis, nendes mängijates ja ka peatreeneris.“

Trent Alexander-Arnold. Foto: PA Images/Scanpix

Järjekordse särava etteaste teinud äärekaitsja Trent Alexander-Arnold tõusis esimeseks alla 21aastaseks jalgpalluriks, kes on kaks aastat järjest Meistrite liiga finaalis mänginud. Tänavu andis ta kõigi sarjade peale kokku 16 väravasöötu ja on vaatamata noorele eale Liverpooli võtmemängija.

„Olen tavaline kutt Liverpoolist, kelle unistus just täide läks. Raske on seda sõnadesse panna. Pärast sellist hooaega väärisime võitu teistest rohkem,“ ütles noor kaitsja.