Anthony Joshua (keskel) teenis karjääri esimese kaotuse.Foto: PA Images/Scanpix
Võitlussport
2. juuni 2019, 08:14

ŠOKK! Raskekaalu poksi valitseja Joshua kaotas kõik tiitlid (8)

Üliraskekaalu poks sai uue valitseja – 29aastane ameeriklane Andy Ruiz Jr. lõi New Yorgis nokauti Anthony Joshua ja võttis enda valdusesse WBA, IBFi, WBO ja IBO maailmameistritiitlid.

Tegemist oli suurüllatusega, sest 2012. aastal Londonis olümpiavõitjaks kroonitud Joshua polnud kunagi varem ühtegi profimatši kaotanud. Nüüd sai valitsemisaeg aga julmalt läbi, sest seitsmendas raundis lõi Ruiz inglase korduvalt põrandale. Lõpuks kuulutas kohtunik välja tehnilise nokaudi.

„Kaotasin heale võitlejale,“ tunnistas Joshua pärast matši. „Huvitav on jälgida, kui kaugele ta suudab nüüd minna, see on kõik osa teekonnast. Nüüd on tema tšempion, kuid ka mina kavatsen tagasi tulla!“

Tegelikult polekski Joshua pidanud Ruiziga võitlema, vaid tema esialgne vastane oli hoopis Jarrell Miller, kes andis mõne aja eest positiivse dopinguproovi. Uus pakkumine tehtigi seejärel Ruizile ja ameeriklasel oli aega matšiks valmistuda vaid kuus nädalat. Fännid saabusid laupäeva õhtul Madison Square Gardenile piletitega, kuhu peale oli endiselt trükitud „Joshua vs. Miller“.

Ruizil oli raske toimunu kirjeldamiseks sõnu leida: „Unistasin sellest hetkest terve elu, kuid nüüd ei suuda ma uskuda, et kõik tegelikult teoks sai.“

Poksimaailma niiditõmbajate sekka kuuluv Eddie Hearn teatas, et kordusmatši on oodata juba sel aastal ja ilmselt toimub see novembris või detsembris Londonis.

Tähtsamatest meistrivöödest ei kuulu Ruizile vaid WBC tiitel. Absoluutseks tšempioniks tõusmiseks peaks ta jagu saama ka kaasmaalasest Deontay Wilderist.

Andy Ruiz Jr. Foto: Reuters/Scanpix