Ott Tänak on nüüd võitnud kaks MM-rallit järjest.Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de
WRC
2. juuni 2019, 15:53

TARK KÄIK: Tänak tunnistas, et keeras Ogier’le meelega käru (18)

Portugali rallil teise MM-etapi järjest võitnud Ott Tänak leidis, et äsja saavutatud triumf oli tema karjääri üks raskemaid. "Pidime nii palju vaeva nägema ja rohkete probleemidega maadlema," selgitas eestlane.

Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja haarasid juhtohjad kolmanda kiiruskatsega ning suutsid kõik konkurentide rünnakud tõrjuda. Sealjuures valmistasid Toyota võiduekipaažile ralli jooksul muret nii pidurid kui ka katkine amort.

"Enne rallit tundus, et etapp saab olema raske. Pärast reedet tundus, et meil läheb päris hästi. Eile tundus, et seisud on kehvad, aga suutsime võidu ära võtta," rääkis Tänak. Saaremaalt pärit piloodi jaoks on Portugali ralli südamelähedane, kuna just seal tegi ta kümme aastat tagasi MM-sarja debüüdi. 

Tänak oli punktikatsel liikumas kõige nobedamalt, kuid lõpetas selle kolmandal kohal. Midagi lahti siiski polnud, eestlane tunnistas, et pidurdas meelega enne lõppu, kuna ei tahtnud MM-sarja liidriks tõusta.

Nimelt sõidetakse järgmine ralli 13.–16. juunini Sardiinias, kus esimesena rajale mineja on ebasoodsas olukorras, sest Itaalia saarel on puhastusefekt väga suur. Hilisematel startijatel on eelis, sest tee pole nende jaoks nii libe.

Kuidas Portugali ralli kulges, loe SIIT.

MM-sarja punktiseis:

1. Sebastien Ogier (Citroen) 142 punkti
2. Ott Tänak (Toyota) 140
3. Thierry Neuville (Hyundai) 132
4. Elfyn Evans (M-Sport) 65
5. Kris Meeke (Toyota) 56